centuriesNet wat we nodig hadden: een pot brute beukmuziek uit de zuidelijke Verenigde Staten en Centuries levert op maat. Niet in de categorie verstand op nul en bot erop klappen, maar een interessante, veelzijdige mengeling van hardcore metal met punk- en crust-invloeden. Zoals we schreven: bruut. Centuries heeft een video gebakken voor de albumtrack May Love Be With You Always.

Die brengt het viertal uit Pittsburgh nu uit omdat er een Europese tour aan zit te komen, ter support van het tweede The Lights Of This Earth Are Blinding, dat in januari verscheen op Southern Lord. Speaking of support: Daar zorgt de Texaanse punkband Portrayal of Guilt voor.

Maar ehm, die Europese tour he… landt die nog een beetje in de buurt? Jazeker, er zijn twee Benelux-data. Zo speelt het duo op 6 mei in Kavka in Antwerpen. Op 4 mei spelen beide groepen in Nederlands en enige naspeuringen hebben opgeleverd dat de omschrijving ‘Amsterdam/Utrecht Fest’ slaat op het fabuleuze DIY Fest in de Onderbroek in Nijmegen. Dus. Waarschijnlijk denken de Amerikanen dat we daar op de schaats heen gaan… Maar belangrijker is dat het best wel een tof festival is: Er treden op 3, 4, 5 en 6 mei 12 bands op, waaronder ook de Belgische shoegazers van Slow Worries, een pak brute Franse DIY bands en groepen uit de UK, Duitsland, Slowakije en Tsjechië. Data onder de video.

LIVE:
04/05/18 NL DIY Fest in Nijmegen – De Onderbroek
05/05/18 GER Cologne – Privat
06/05/18 BE Antwerp – KavkaDeel dit artikel