Boskat, foto Jonathan van de Vliet

Boskat, foto Jonathan van de Vliet

Vers van de pers! Bij het horen van termen als ‘nieuwe Vlaamse band’ spitsen wij de oren toch altijd een beetje extra. Ook in het geval van BOSKAT worden we niet teleurgesteld. De kittige persfoto doet de bandnaam alvast eer aan. Hoewel; is dat geen tuincentrum mannen? De rockers uit Antwerpen zetten slechts twee man in, maar ze vlammen er meteen op met dubbele vuurkracht. Alternatieve rock ’n roll noemen Vincent (zang/gitaar) en Fabian (drums) het zelf en daar is best wat voor te zeggen.

Debuutsingle ‘Fake Walls (Of Playdough)’ is net in januari uitgekomen en… daar is nu een video bij die we je mogen aanbieden. We onderdrukken een lichte teleurstelling dat we geen aaibare roofdieren door het woud zien slenteren, en een zucht van verlichting dat er niet met gekleurde klei gesmeten wordt, maar BOSKAT heeft dat ook helemaal niet nodig. Alternatief is een spannende, bij vlagen wat macabere video. Dat resultaat is te danken aan regisseur Jonathan van de Vliet en (director of photography) Simon van Parijs.

Er zijn ook wat speeldata om je op te wijzen, te beginnen met een Nederlandse: op 3 maart in het Haags Pop Centrum. Ook spelen ze 2 mei met de eveneens bezienswaardige Certain Animals in Cafee Cabron in Antwerpen. Alle data onder de video:

BOSKAT Live
3 maart – Haags Pop Centrum (NL)
17 maart – De Thuismatch in Parochiecentrum Kemzeke (BE)
7 april – GreenBean @ J.C. Pardoes, Hoogwoud (NL)
2 mei – BOSKAT + Certain Animals in Cafee Cabron, Antwerpen (BE)
24 mei – BOSKAT + Special Guest in Grounds, Rotterdam (NL) Deel dit artikel