Introducing: Death Dagger

Introducing: Death Dagger

Black Stone Cherry Family TreeWe benen met grote stappen richting de zesde plaat van Black Stone Cherry. De Southern rockers uit Kentucky zijn sowieso lekker op stoom de laatste jaren met sinds 2014 twee studio-albums, een liveplaat en vorig jaar de toch wel erg fijne 6-track EP Black To Blues. No rest for the wicked, want op 20 april brengen ze de nieuwe langspeler Family Tree uit via Mascot Label Group (check de albumtrailer en het artwork hiernaast). Daarvan hebben we al twee fijne singles mogen horen: Burnin’ en Bad Habit. Van die laatste single is een videoclip gemaakt, en die bijzondere beelden mogen we je nu op NMTH laten zien.

Bad Habit is de video van de week, wat betekent dat je de video de komende week ook als vaste embed op de NMTH homepage ziet. Die keuze is niet voor niks gemaakt, want het is – naast een vettige classic/Southern rocktrack – een tamelijk lachwekkende weergave van een ‘Battle of the Bands’ in de jaren ’80, waarbij onder meer de in spandex gestoken haarmetalband Death Dagger (denk: Steel Panther voor een recente referentie) en Tate and The Turtlenecks (redneck country & western) de mannen van Black Stone Cherry maar het leven staan.

Family Tree komt dus 20 april via Mascot Records en kan (fysieke albums en digitale formats) al besteld worden via deze link. Black Stone Cherry is deze zomer onder meer te zien op Graspop Metal Meeting (21 juni), Rock Am Ring, Download (UK) en de Amerikanen spelen 12 juni met Avenged Sevenfold op Strijp-S in Eindhoven.Deel dit artikel