An-Evening-With-Knives-Fade-Out-EP-high-res-900x900
Op 1 september brengt An Evening With Knives de tweede officiële release uit. De aanstaande 3-track EP van de Eindhovens post-sludge metalband is de opvolger van het eerder in 2018 uitgebrachte full lenght album ‘Serrated’. De release toont met albumtrack ‘Fade Out’ en de nieuwe tracks ‘Sunstorm’ en ‘Blackout’ een zwaardere en meer experimentele kant van AEWK.

Statement van de band in hun persbericht:
“Origineel zijn de nummers opgenomen voor ‘Serrated’ door Pieter Kloos. Ze pasten simpelweg door tijdsbeperking van vinyl niet meer op de plaat. De nummers zijn te waardevol voor ons om niet met de wereld te delen. Het 9.38 minuten lange Fade Out vertelt over het overlijden van mijn (Marco’s) vader aan de gevolgen van Alzheimer. Na de release bleef het nummer voor ons groeien. Samen met deze twee nieuwe tracks laat deze EP de donkerste kant van AEWK zien. “

De Eindhovenaren gooiden eerder hoge ogen met album Serrated, zij vlamden op ESNS en knalden ooit als NMTH-pick de pannen van het dak tijdens de Popronde.

De ‘Fade Out’ EP ziet het levenslicht op 1 september op het Loud Bird festival in thuisstad Eindhoven en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn op CD via Argonauta Records.

An Evening With Knives - press 2 (Photo The Hills Have Eyes) (Low res)Deel dit artikel