Parquet Courts

Parquet Courts

Een initiatief dat in september 2014 van de grond kwam en nu de tweede editie beleeft: Vera/Live. Medewerkers Ralf Koopman en Robin Eggens van Vera bedachten een plan om live-opnames uit het Groningse poppodium op vinyl uit te geven. En wel op split-single, voorzien van een ‘in Vera-stijl’ gezeefdrukte hoes. De primeur was voor publiekslievelingen Together PANGEA en traumahelikopter en op 20 augustus volgt een split van de Amerikaanse bands Parquet Courts en Big Ups.

Mirjam Dijkema en Stefan Sloot zijn binnen Vera verantwoordelijk voor het ontwerpen van de karakteristieke posters en zij tekenen ook voor de hoezen. Die ontwerpen en zeefdrukken ze ‘geïnspireerd door de opnames van de bands’. De Vera/Live single verschijnt in een oplage van 300 stuks en is vast te bestellen via veralivegroningen@gmail.com.

Parquet Courts won in 2013 de ‘Vera-poll’, waarin bezoekers voor het beste Vera-concert van het jaar stemmen. De New Yorkers leverden drie albums af met gedreven rock en post-punk en ze grossieren in ‘zijprojecten’ als Parkay Quarts en PCPC. Hun stadgenoten van Big Ups zijn daar evenmin vies van. De hardcore punkrockers hebben een pittig debuutalbum en een serie splits/singles op zak en brengen naar eigen zeggen ‘panic rock for the panicked’.

Parquet Courts komt eind augustus naar Europa voor grote festivals als Reading, Leeds en Rock en Seine en slaat op de aansluitende Europese tournee helaas de Benelux over.

 Deel dit artikel