Harsh Toke Joy Sacri Monti Tee PeeHet borrelt daar in San Diego, Californië. Dat is iets waar het Amerikaanse Tee Pee Records, gesitueerd aan de ‘eastcoast’ in New York, graag op inspeelt. Tee Pee Records presenteert Burnout, een splitsingle-pakket met drie bands van hun stal: Harsh Toke, JOY en Sacri Monti (bestaand uit leden van onder meer JOY en Radio Moscow). Drie bands uit de ‘westcoast’ scene met als thuisbasis dus San Diego. De oplettende Roadburner had al een voorproefje kunnen krijgen op het festival tijdens de luistersessie, waar de drie singles integraal werden afgespeeld. Harsh Toke en JOY waren immers samen op een tournee, die de apotheose bereikte tijdens Roadburn 2017.

Door Timothy Aarbodem

Harsh Toke vertolkt twee nummers van psychlegende Roky Erickson (The 13th Floor Elevators), Burn The Flames en Bermuda. Respectievelijk ook twee nummers van Roky’s latere solowerk. Harsh Toke speelde zelfs een tweede set op Roadburn als ode aan Erickson (check een deel van die set hier). De band wist hoe graag Roadburn-organisator Walter Hoeijmakers Erickson op zijn festival wil hebben en stelde zelf voor een Erickson coverset te doen.

JOY en Sacri Monti kiezen beide voor een ‘original’ en een obscure cover. JOY vertolkt Spaceship Earth van Road, de heavy rock band van bassist Noel Redding (Jimi Hendrix Experience) en Sacri Monti speelt Sleeping For Years van Atomic Rooster. Een Engelse band met onder andere Carl Palmer (ja, die drummer van ELP!) en Vincent Crane, voorheen van The Crazy World of Arthur Brown. Interessant feit is dat gitarist Zachary Oakley van JOY alle drie de singles heeft gemixt in zijn homestudio. Hieruit blijkt maar hoe hecht de San Diego scene is. Nu maar hopen dat Harsh Toke, JOY én Sacri Monti een keer met zijn drieën voet zetten op Europees grondgebied.

De split single komt op 23 juni uit op cd, digitale download als op een gelimiteerde oplage van drie 7” singles. Burnout is nu te ‘pre-orderen’ via de website van het label. Er zijn nog geen tracks van de 3-way split te beluisteren en dus hebben we wat originele/live versies voor je verzameld. Enjoy:


Deel dit artikel