Soms gebeuren er op één dag een aantal mooie dingen, dus hier een kleine greep uit het assortiment van vandaag.

Nu we weer richting het nieuwe outdoor festivalseizoen aan kruipen ““ met natuurlijk Paaspop en hun gigantische line-up in het vooruitzicht, je kunt het al bijna proeven ““ beginnen de muziekfestivalharten weer sneller te kloppen en gebeurt er  een reeks aan mooie berichtgevingen om die positiviteit nog meer schwung te geven.

john-coffeyJohn Coffey
Met een ““ volgens alle berichtgevingen ““ waanzinnig dikke pre-release show met The 101’s en The Kendolls in DB’s afgelopen weekend, verkopen de heren daarnaast de Melkweg even uit, dus dat belooft al veel goeds voor het verdere verloop van hun aanstaande tour. Het derde album The Great News is trouwens te beluisteren op de Luisterpaal van 3voor12, zodat je in ieder geval al het één en ander kunt mee zingen ““ of blèren ““ tijdens de optredens, in de auto onderweg, op kantoor of gewoon op straat.

Groezrock
Het Belgische festival dat plaatsvindt in Meerhout mag zichzelf inmiddels het grootste festival van Europa noemen als het op de hardere gitaargenres aankomt, niet in de laatste plaats door de line-up. Vanuit chauvinistisch oogpunt is het dan ook bijzonder goed nieuws dat de pop-punkers van Call It Off en de 60’s garagebeatrockers The Deaf ook te vinden zijn op het tweedaagse festival.

 

Epica - copyright by Tim TronckoeEpica
De Nederlandse symfonische metalband Epica mag vandaag laten optekenen dat de show in het legendarische l’Olympia Parijs inmiddels ook uitverkocht is. Ze mogen hierbij nu dus spreken van een buitengewoon succesvol verloop van The European Enigma Tour, want de optredens in Hamburg, Berlijn, Praag, het Poolse Wroclaw en Brussel verkochten ook tot hun nok uit.

Zangeres Simone Simons: ,,We zijn enorm vereerd en trots dat we nu ook l’Olympia hebben uitverkocht! L’Olympia Bruno Coquatrix, zoals de club officieel volledig heet, kent een prachtige geschiedenis. Een indrukwekkende reeks grote Franse artiesten zoals Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Á‰dith Piaf en Mireille Mathieu hebben hier opgetreden. En natuurlijk ook talloze internationale sterren: Madonna, Diana Ross & The Supremes, Janet Jackson, BjÁ¶rk, Miles Davis, The Jackson 5, The Beatles, Jimi Hendrix, Cher en nog veel, veel meer. En nu donderdagavond staat “die metalband uit Nederland” daar voor een vol huis hard te rocken. Dat is toch echt wel een grote eer en het voelt eerlijk gezegd fantastisch.”

Lowlands
“Kiss another sky, Lowlands 2015 is in the air!’
Als kers op de taart heeft Lowlands, dit jaar op 21, 22 en 23 augustus, de eerste namen bekend gemaakt! In Biddinghuizen zijn dan in ieder geval te vinden: Ben Howard, Major Lazer, The Chemical Brothers, Passenger, Bastille, Caribou, Django Django, Bear’s Den, José GonzÁ¡lez, Alestorm, Four Tet, Marcel Dettmann, Enter Shikari, MÁ, The Districts, Shovels & Rope, Mighty Oaks.

 

Al met al hele mooie berichten”…

 

Door: Steven GrÁ¶niger

 Deel dit artikel