Towtruck, foto: Tessa Posthuma de Boer

Towtruck, foto: Tessa Posthuma de Boer

Nieuw jaar en natuurlijk ook weer boordevol nieuwe muziek, zo geven de inboxen duidelijk aan. Maak kennis met Towtruck, drie jongens die elkaar leerden kennen op de Herman Brood Academie (HBA) en beweren uit Californië te komen. Vandaar dat ze van die aanstekelijke garagerock spelen natuurlijk. Anders gezegd: ‘Hard, simpel en blijft lekker hangen in je hoofd.’ Die vlieger gaat zeker op voor ‘Girls’. Het trio laat namelijk vandaag hun eerste single los en wel hier op NMTH.

Melle, Pim en Mert hebben de instrumenten bas, gitaar en drums keurig verdeeld en de backing vocals geven de muziek net dat catchy randje mee. Die eerste single is een lekker opzwepende garagerocker, waarmee ze hun motto, ‘We suck, you suck, Towtruck’, in ieder geval totaal geen recht doen. ‘Girls’ smaakt ook naar meer en dat krijg je bijvoorbeeld op vrijdag 12 januari als ze de single officieel uitbrengen, vergezeld van een releaseparty in de Cinetol, Amsterdam. Daarvoor hebben ze vast twee toffe supports geregeld: KIEFF (Zuid-Hollandse post-punk) en Credo Fundraising (project van Willem Smit, zanger van Canshaker Pi).

De jongens van Towtruck zijn ook net geselecteerd voor de HBA On Tour, waarmee je ze (samen met Nova Child en Ballarat Bandit) in februari vijfmaal door het land kan zien. De data vind je onder de stream:

HBA On Tour:
8 FEB – Neushoorn, Leeuwarden
9 FEB – Paradiso, Amsterdam
15 FEB – Paardcafe, Den Haag
17 FEB – Willem Twee poppodium, Den Bosch
22 FEB – Fluor, AmersfoortDeel dit artikel