Bbq time, foto Gerard Rouw

Bbq time, foto Gerard Rouw

Een spot op het Servische Exit festival is natuurlijk allereerst een toffe boeking voor Paceshifters, maar het Petrovaradin Fort in Novi Sad lag ook een stukje uit de normale route. Geen probleem, dachten de Overijsselse rockers, we vragen gewoon aan landgenoot Martin Garrix of we in zijn jet mee mogen. Het is niet bekend of de rap rijzende dance-ster daar om kon lachen, maar toen puntje bij paaltje kwam stapten de drie Paceshifters gewoon weer in de bandbus. Onderweg hielden ze wel meteen een tourblogje bij voor NMTH. Met dank aan drummer Jesper Albers voor de tekst en Gerard Rouw voor de foto’s!

Donderdagnacht begonnen wij aan onze 21 uur durende trip richting Exit Festival in Novi Sad, Servië. We hadden een overnachting in een klein dorpje in Hongarije op vrijdagavond, zodat we op zaterdag niet helemaal gaar aan zouden komen op het festival. Even snel naar de buurtsuper om bier te halen en vlees voor op de BBQ.

Donau beachtime, foto Gerard Rouw

Donau beachtime, foto Gerard Rouw

De volgende ochtend vertrokken we rond 8 uur naar Exit, de rit was nog ongeveer drie uurtjes. Aangekomen in het hotel in Novi Sad werden we door onze superaardige vrouwelijke personal coach naar het festival gebracht maar niet voordat de beveiliging onder onze bus had gecheckt of er geen bom zat… De locatie van Exit was echt supertof; het festival vindt plaat in een heel oud fort middenin Novi Sad. Dus als je naar een ander podium wilde om een andere band te checken moest je eerst door de donkere gangen van het oude fort lopen. Nadat we de backline achter het podium hadden gezet heeft onze coach ons naar de Donau gebracht voor een duik.

 

Showtime, foto Gerard Rouw

Showtime, foto Gerard Rouw

Nadat we een paar Servische biertjes hadden gedronken aan het water zijn we weer teruggegaan naar het festival. Eerst stond er een interview gepland, waar Paul de aangewezen persoon voor was. En daarna hebben we rijst met kip gegeten, typisch Servische kost…

Volgende stop: SHOWTIME! We hadden een kwartier de tijd om op te bouwen en te soundchecken dus alles moest zo snel mogelijk. We speelden op de Fusion Stage, het podium voor alternatieve bands. Er was plek voor 15.000 man. Helaas stond het bij ons nog niet vol, dus dat was balen. Op de helft van de set werd het wel steeds drukker.

 

Rawk time, foto Gerard Rouw

Rawk time, foto Gerard Rouw

Interview time, foto Gerard Rouw

Interview time, foto Gerard Rouw

Na de show werden we geïnterviewd door Exit TV, en dat ging natuurlijk het meest over onze grote vriend Martin Garrix…
‘Zijn jullie echt met Martin meegevlogen?’ ‘Hebben jullie Martin nog gezien?’ Waar wij de hele tijd ‘Yes of course!’ op antwoordden. Na het interview werden we persoonlijk zat gevoerd door onze personal coach, het voornaamste wat we dronken was rakija. Een paar uur later lagen we met z’n zessen te tukken in de nachtclub die gebruikt werd als backstage.

Na een paar uurtjes slaap in hotel Novi Sad vertrokken we weer vroeg richting Nederland zodat Gerard Rouw (verantwoordelijk voor foto’s en sfeerbeheer) op tijd op zijn werk zou zijn. Veel eten en Red Bull ingeslagen en we waren klaar om in één stuk door naar Nederland te rijden. De terugreis verliep ongeveer zo… Exit Festival was geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar!

Je ziet Paceshifters deze zaterdag (18-7) op het Valkhof Festival en een dag later op Dieksiepop in Haarle. Eind augustus stappen de jongens weer in het busje voor festivalshows in Polen en Duitsland.

 

Back to Holland time, foto Gerard Rouw

Back to Holland time, foto Gerard RouwDeel dit artikel