Tool in Ziggo Dome, foto Paul Verhagen

Tool-frontman Maynard James Keenan deed in de podcast van Joe Rogan een paar verrassende ontboezemingen. Live tijdens de uitzending verklapte hij de naam van het nieuwe album: Fear Inoculum. Verrassender nog is dat de progressieve rockband vanaf aanstaande vrijdag eindelijk op alle streamingdiensten staat.

Tekst: Redactie NMTH // Foto’s: Tool in Ziggo Dome 2019, Paul Verhagen

We moesten er dertien jaar op wachten, maar nu komt eindelijk het nieuwe album van Tool uit. De afwezigheid van nieuw werk kreeg in de tussentijd een behoorlijke cultstatus. Daar kwam bij dat Tool weigerde hun muziek op streamingdiensten aan te bieden. We moesten de platen maar aanschaffen… Daar komt nu dus allemaal verandering in. Maynard James Keenan verklapte dit al tijdens de eerste minuten van de Joe Rogan Experience, de geniale podcast van de komiek die het meest bekend is als MMA-presentator. Daarin schuiven naast vechtersbazen, wetenschappers en comedians ook geregeld helden uit de muziekwereld aan.

In de laatste aflevering van de podcast was Keenan buitengewoon gul met informatie. De karakteristieke frontman van Tool, Puscifer en A Perfect Circle zet normaliter graag zijn fans op het verkeerde been, maar deed in dit interview de nodige ontboezemingen.

Beluister hier de aflevering van The Joe Rogan Experience met Tool- frontman Maynard James Keenan die werd uitgezonden op 29 juli.

Naast het nieuws dat de volledige catalogus van Tool vanaf aanstaande vrijdag 2 augustus op de streamingdiensten staat, verklapte hij de titel van het nieuwe album, dat wordt Fear Inoculum. De langverwachte album van Tool verschijnt volgende maand op 30 augustus. Ook liet de markante zanger iets los over de reden van het lange wachten: “Waarom het zo lang duurde? Ik doe een beroep op het vijfde amendement.” Zonder zijn bandleden in een kwaad daglicht te zetten liet Keenan wel weten dat er genoeg gesteggel aan alle bandbeslissingen in de band ten grondslag ligt. Daarmee verklaart hij ook waarom de catalogus niet eerder op Spotify stond. “Er ging veel werk in zitten. Het kost ons met zijn vieren veel energie om iets te bewerkstelligen.”Deel dit artikel