Del-TorosWe tippen je het nieuwe album van Del-Toros en wel om meerdere redenen. De belangrijkste is natuurlijk dat een plaat van de Alkmaarse surfpunks reden is de oren te spitsen en de beentjes te lichten en dat is met Ten Stories High zeker ook het geval. Surf, alternative, desert- en punkrock om de oren. En dat allemaal tot stand gekomen met medewerking van Peter te Bos (Claw Boys Claw-brulboei), saxofonist Bertus Borgers en Peter van Elderen (ex-Peter Pan). De creatief directeur van Helldorado tekende voor de productie van de langspeler, die afgesloten wordt met een wavey cover: Theme For Great Cities van Simple Minds.

Van de release hoorden en zagen we midden augustus al de fijntjes surfende single Octowave:

Albumreleaseparty met Yawning Man
Dat is allemaal eigenlijk al reden genoeg om uit te zien naar de release aanstaande vrijdag, maar een dag later wordt het nog mooier en wel in thuisstad Alkmaar. Zaterdag 15 september ontvangen Del-Toros voor de albumpresentatie in Podium Victorie namelijk de geweldige Amerikaanse stoner- en psychrockband Yawning Man, waarmee ze eerder al in dB’s speelden. Wees daar!

Meer speeldata vind je hier.

Down at The Nightclub Records

Nog een reden dan maar? Vooruit: de plaat verschijnt dankzij Down at The Nightclub Records, een relatief nieuw Nederlands platenlabel, dat in 2017 al eens de garagerock-verzamelaar Down At The Nightclub Vol. I uitbracht. In juni slingerden ze Vol. 2 de wereld in met ook de nodige internationale gasten als The Nomads, The Darts en Miners of Muzo. Die release kreeg 29 juni een passend cachet met een heus garagerockfestival in De Helling. Meer van die initiatieven please!
Del-TorosDeel dit artikel