Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Never Mind The Hype licht in de duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Mikal Cronin

Mikal Cronin is de koning van de garagepop. No nonsense, een fuzzpedaal dat overuren draait en lekker vlammen op een hoog tempo. Het is dan ook geen verrassing dat Mikal ook bassist is bij Ty Segall. Woensdag 10 juni in Bitterzoet.

Armand & The Kik

Beter dan de poster kunnen we het niet zeggen: twee generaties nederbiet op één affiche. Armand en zijn rode haren gaan al decennia mee. The Kik maakt sinds begin dit decennium furore met hun Nederlandstalige muziek. Hoog tijd dus voor een samenwerking. Met als voorprogramma De Kliko’s. Donderdag 11 juni in de Ekko en een dag later in het Burgerweeshuis.

Diiv

De dromerige rock van Diiv (spreek uit als Dive) doet denken aan bands zoals Real Estate en Beach Fossils. Het heeft alleen net iets meer tempo en grunge, zeker live. Als je dan vrijdag 12 juni niet naar Pinkpop gaat, is het helemaal geen straf om deze band te moeten aanschouwen in de Tolhuistuin.

Pinkpop

Elk jaar reizen wij weer met veel plezier af naar de Limburgse velden voor Pinkpop. En wat een killer line-up is er ook dit jaar, wij noemen: Rise Against, Frank Turner And The Sleeping Souls, Eagles Of Death Metal, John Coffey, Lonely The Brave, Twin Atlantic en The Deaf. Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 in Landgraaf.

Wij zijn 1 festival

Het nieuwe TivoliVredenburg bestaat één jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Gelukkig pakt het Utrechtse poppodium op zaterdag 13 juni groot uit. Zo zie je onder meer: Triggerfinger, Handsome Poets, Navarone, Pauw en Broken Brass Ensemble.

Bastard Fest

Breda is dit weekend the place to be voor je wekelijkse portie punk en speedrock. Op twee podia ontdek je vetste bands. Zoals de punkhardcore van Mad Sin, de heavy metal rock ’n roll van Speed Trap of de punkrock van de Eindhovense The 101’s. Zaterdag 13 juni in de Mezz.

Tremonti

Tremonti is het solo-project van Alter Bridge en Creed gitarist Mark (hoe kan het anders) Tremonti. Zijn eerste album werd in 2012 goed ontvangen en kan het beste omschreven worden als wat ‘heavier’ dan het werk van zijn andere bands. Met een nieuw album op komst, zijn wij zeker nieuwsgierig. Woensdag 17 juni in de Melkweg.

Mastodon

Na afgelopen weekend wederom een prima festival neer te hebben gezet, gaat Fortarock door met hun strakke programmering van ‘hardere’ muziek in Nijmegen. Op woensdag 17 juni staat Mastodon in Doornroosje met hun lekkere mix van rock, metal en sludge. Count us in!

Best Kept Secret

De derde editie van Best Kept Secret festival laat zich wederom kenmerken door een uitstekende line-up. In het weekend van vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 zie je in Hilvarenbeek: Daniel Norgren, Drenge, Föllakzoid, John Coffey, Royal Blood, Ariel Pink, Gengahr, Rats on Rafts, The Jesus and Mary Chain en Fidlar.

 Deel dit artikel