Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Cortonville licht in de duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

King Khan & The Shrines

Deze extravagante Indo-Canadees weet elke keer weer te verbazen met zijn vreemde mix van jaren 60 psychedelica, soul, garagerock, afgetopt met punk en jazz invloeden. Waarschijnlijk sta je minstens een half uur met open mond naar deze met cape en hoofdtooi bezette man te kijken. Hij staat op dinsdag 12 mei in de Ekko in Utrecht en een dag later in Doornroosje in Nijmegen.

Mountain Bike

Woensdag 13 mei zie je in het Burgerweeshuis gratisch de Brusselse band Mountain Bike. Hun garagepop rammelt, schuurt, is soms een beetje vals maar geeft o zoveel zin in de zomer. In combinatie met vier korte spijkerbroekjes en baseball shirts zeker een must see. Niet voor niets de supportact van Afterpartees geweest.

The Womb

Concerto is een oude gediende op het gebied van de vetste platen en bestaat inmiddels alweer 60 jaar. Naast cd’s en platen kun je er ook terecht voor gratis instore optredens in Concerto Koffie. Op 15 mei speelt hier de Haagse band The Womb hun debuutalbum, uitgebracht op Suburban Records. Gratis that is. Voor iedereen die van groovy jaren 60 psychedelische muziek houdt.

Swans

Als je je wilt onderdompelen in een loeistrakke mix van shoegaze, drone en post-rock sta je donderdag 14 mei bij het exclusieve concert van Swans in Doornroosje. Niet alleen gaat deze band al decennia mee, hun live-reputatie is al jaren on point. Intense optredens waar de spanning haast voelbaar lijkt. Een perfecte afsluiting van je vrije dag.

Twerps

Fijne, jangly gitaarliedjes met een lekker verveelde stem, dat is de muziek van het Australische Twerps. Deze cheeky geeks staan op donderdag 14 mei in OT301 te Amsterdam.

Viet Cong

Het buzzt rond de garagerock van Viet Cong: van een uitpuilende Ekko tijdens Le Guess Who? tot geboekt worden op Lowlands. Hun mix van noise, lo-fi en vlijmscherpe gitaren zorgen voor een groots geluid wat op donderdag 14 mei maar net in de Bitterzoet zal passen. Bijzijn is meemaken, voordat het te laat is.

The Gories + Shake Before Us + The Lee Van Cleef’s Lost Finger

Een avondje garagerock in het patronaat te Haarlem slaan we nooit af, zeker niet op een vrijdagavond. The Gories maakten begin jaren 80 garagerock ren 80 en zijn sinds enkele jaren weer bij elkaar. Shake Before Us zorgt voor jaren 60 garage punk. Inclusief gratis afterparty. Noteer 15 mei dus in de agenda.

Raketkanon

Hard, harder, hardst moeten de Belgen van Raketkanon gedacht hebben. Hun mix van hardcore, punk en sludge behoeft een dubbele lading oordoppen. Bereid je alvast voor, vrijdag 15 mei bestormen ze de Gigant in Apeldoorn, samen met de krautrockers van Monomyth. We geven 3×2 kaarten weg. Geen moeilijk gedoe met delen en liken, gewoon een mailtje met naam en adres sturen naar contact@nmth.nl o.v.v. “winactie Raketkanon’.

Warm Soda + The Miseries + The Black Cult

De jaren 70 garagepop van Warm Soda is op meerdere plekken in Nederland te horen de komende tijd. Maar nergens is dit zo interessant als op woensdag 20 mei in de Ekko. Je krijgt er namelijk ook de garagerock van The Miseries (onder leiding van Tim Knol) bij. Voor amper een tientje.

Surf City

De lo-fi indie met een donker laagje van Surf City is uitermate geschikt om op vrijdag 22 mei het weekend in te luiden in de Vera te Groningen. De korte nummers met goede galm luisteren lekker weg en blijven een weekend lang in je hoofd hangen. Ze staan drie dagen eerder in de DB studio in Utrecht.

 

Tekst: Liske SteenbergenDeel dit artikel