Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Cortonville licht in de duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

One Louder

Een avondje stevige punkrock voor €10 slaan wij niet gauw af. Op woensdag 29 april zie je in de Ekko Teenage Bottlerocket, paraat met vijf albums herrie, Masked Intruder met catchy punk en skimaskers en de vier jonge gassies van Fexet. Bedenk maar zo: een avondje punk is beter voor de lijn dan de sportschool.

Other Lives + Gengahr + Causes

Op Pias Nite van het label Pias zie je de meest relevante indie van nu. Other Lives maakte al furore met haar indiefolk en keert ditmaal terug met nieuw materiaal. Wij zijn echter meer benieuwd naar Gengahr, de indie muziekbelofte voor 2015 volgens BBC. Een echte rising star, in de categorie: daar moet je bij zijn geweest. Vrijdag 1 mei in de Melkweg.

RENDEZ-VOUS

Eentje uit de Subbacultcha!-wateren: de band RENDEZ-VOUS. Deze Fransen maakt post-punk met een griezelig randje. Daarnaast zie je ook de DIY lo-fi van Goodnight Moonlight en het galmende geklingel van Waterlelyck voor maar €8 op vrijdag 1 mei in de De Nieuwe Anita.

The Atomic Bitchwax

Op vrijdag 1 mei kan men in de Muziekgieterij Maastricht zich klaarmaken voor een avondje psychedelische stonerrock met The Atomic Bitchwax. Deze band gaat al sinds begin jaren 90 mee en doen nog steeds waar ze zelf zin in hebben: muziek maken met het volume voluit. Ze worden bijgestaan door de Griekse band 1000MODS.

Zamora

Vorige week zag je bij ons al de nieuwste videoclip van Zamora. Vrijdag 1 mei zullen ze het bijbehorende debuutalbum presenteren in Doornroosje. De donkere indie wordt live bijgestaan door zwart-wit visuals van van VJ Gemma Pérez. Zeker de moeite waard dus en je maakt hier ook nog eens kans op 3×2 kaarten!

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival is jaarlijks dé gelegenheid om gratis te genieten van live muziek en nieuw talent te ontdekken. Zo zie je in Haarlem Catfish & The Bottleman, John Coffey en Orgaanklap. In Utrecht zie je Afterpartees, Pauw en The Miseries”… Check voor het dichtstbijzijnde bevrijdingsfestival + bijbehorende artiesten de site.

Dignan Porch

Dit slaapkamerproject met een hoog DIY gehalte  van Joe Walsh neemt steeds serieuzere vormen aan. Inmiddels treedt hij op met volledige band (waaronder twee broers) en maken ze een mix van indie, grunge, lo-fi met invloeden van shoegaze, dreampop en psychedelica. De albums bestaan uit veel korte nummers die lekker weg luisteren en doen verlangen naar de zomer. Woensdag 6 mei in Vera Groningen.

Catfish and the Bottlemen

Catfish and the Bottlemen is de nieuwste Britpopband waar we de afgelopen jaren op wachten. Recht toe recht aan, vier jonge gasten met zwarte skinnyjeans en leren jasjes en makkelijk mee te zingen nummers. In combinatie met een  uitstekende livereputatie, de band om in de gaten te houden en zeker zelf te bezichtigen op donderdag 7 mei in Doornroosje.

Darla Sinners

Van de week zag je bij ons al exclusief de nieuwste video van de Amsterdamse indieband Darla Sinners. Ook zo benieuwd naar die vaderlijke wijsheden op het album Aaron? Op 8 mei treden ze gratis op in het Patronaat.

Daniel Norgren

Daniel Norgren’s muziek is het best te omschrijven als een mix van blues en country die logischerwijs uit Zweden komt. Zijn rauwe stem doet met vlagen denken aan Tom Waits. Live worden de nummers vaak nog breder uitgespannen en weten ze al gauw iedere concertzaal stil te krijgen. Zaterdag 9 mei in de Tolhuistuin Amsterdam.

 

Tekst: Liske SteenbergenDeel dit artikel