Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Cortonville licht in de duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist. Of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

The Dodos ““ 13 april
Het indierockduo The Dodos is nog steeds niet uitgestorven en keert terug naar Nederland met alweer een zesde album: ‘Individ’. Live weet de band het publiek vrijwel altijd mee te sleuren met haar opzwepende psychfolk. Voor €13 zeker een bezoekje aan Bitterzoet waard!

The Shape of Punk To Come ““ 16 april
Punk breekt zo lekker de week dachten ze bij de Ekko. Dus zie je op donderdag 16 april voor een tientje de bands Briqueville, Izah en Blackboxred. Rauw, zwaar, grunge, sludge-metal: you name it, they got it. Afgetopt met dj-sets van Dom City Dolls en Krachtstroom.

Rats on Rafts ““ 17 april
De Rotterdammers van Rats on Rafts zijn spaarzaam met nieuw werk, maar hebben begin deze maand dan toch eindelijk een tweede album uitgebracht. Reden voor een zegetocht langs de Nederlandse podia. Op 17 april zie je de postpunk in Bitterzoet, een dag later in de Effenaar en op 24 april in Podium Asteriks.

Raketkanon ““ 17 april
De ‘sludge-experimental drift-noise-caotic psychedelica-doom-poost hardcore drone-formatie’ van Raketkanon, kreeg begin deze maand nog zes sterren van onze recensent. Een album dat eigenlijk schreeuwt om een Caps Lock recensie met honderd uitroeptekens. Zeker! Zien! Dus! Op! 17! April! In! Hedon! Zwolle!

Kliko Fest ““ 17 april
De “gruizigste garage punk trash blues surf’ staat er op het affiche van Kliko Fest. Met oude bekenden zoals The Saints en veelbelovende nieuwkomers zoals zZz en The Miseries zeker een leuke avond voor €17,50 in het Patronaat.

Record Store Day ““ 18 april
Record Store Day is één van de leukste muziekdagen van het jaar, een dag lang draait het om deuntjes in de onafhankelijke platenzaken. In Nederland bieden zo’n 80 platenzaken een podium aan diverse bands en verkopen ze zeer exclusieve releases die alleen die dag verkrijgbaar zijn. Op de website (www.recordstoreday.nl) zie je alle instores en releases!

The Silverfaces + Afterveins ““ 19 april
The Silverfaces lieten twee weken geleden in Paradiso al zien dat ze met hun sixties-and-seventies-sound een energieke retro-show weten neer te zetten. Reden genoeg dus om met een litertje gel een mooie vetkuif te maken en op 19 april af te reizen naar dB Studio in Utrecht.

Sunset Sons ““ 21 april
Zet vier knappe, langharige surfdudes bij elkaar en je hebt al gauw een succesformule. Zo ook bij Sunset Sons die met hun zonnige indie al tot één van 2015 muzikale beloftes is gebombardeerd door de BBC. De muziek is niet echt verrassend maar klapt wel lekker mee, en waarom zou het ook anders moeten? Op 21 april zie je in Bitterzoet en een dagje later in Rotown.

London Calling ““ 24 + 25 april
London Calling is hét festival waar je de allernieuwste indiebands ziet, voordat je weet dat je ze eigenlijk wilt zien. Twee dagen lang gonst het in de Paradiso, maken bands de buzz waar of blijken de verwachtingen toch te hoog en stort het optreden als een kaartenhuis in elkaar. Op het affiche prijken ditmaal onder andere Drenge, Moon Duo, Slaves en Lusts.

Vorst In De Grond-Fest ““ 25 april
Minor Operation Bookings maakt zich al enkele jaren hard voor de “wat’ hardere muziek in Haarlem en omgeving. Dit resulteert onder meer in een gratis punkfestival op zaterdag 25 april in het Patronaat. Gratis ja. Acht bands met spannende namen zoals Gewoon Fucking Raggen en Paranoid State staan die avond klaar om die piep in je oren een nieuwe dimensie te geven.

Tekst: Liske SteenbergenDeel dit artikel