Met een festivalseizoen dat al in februari begint, de toffe programmering van vele popzalen en café’s snappen wij dat het lastig is om je concertagenda altijd up-to-date te houden. Gelukkig biedt Cortonville licht in het duisternis: hier lees je om de twee weken een lijst met tien niet te missen concerten! Geen stress meer dat je nou nét dat concert van je lievelingsband mist of gewoon een goed alternatief voor al die Netflix-marathons.

Ruimtekoers festival – 2 april
Het Ruimtekoers festival brengt leegstaande panden in Arnhem tot leven. Met kunst, lezingen en yoga maar ook met muziek. In samenwerking met 3voor12 Gelderland biedt Ruimtekoers een podium aan lokaal talent. Op 2 april speelt de Nijmeegse band Mountain States: een combinatie van dreampop en gruizige collegerock die snel doet denken aan Diiv en Real Estate. Ook zal de Arnhemse band Alaskans deze avond haar indie-rock ten gehore brengen. Het afsluitfeest op 11 april zal verzorgd worden door Afterpartees met hun succesvolle mix tussen garagerock, powerpop en punk.

Kovacs – 2 april
De buzz rond de Nederlandse zangeres Kovacs lijkt maar niet op te houden. Vorig jaar mei lanceerde ze haar debuut EP en verscheen ze op meerdere festivals, zo stond ze – terwijl ze nog maar vier nummers uitgebracht had – al in de grote Bravotent op Lowlands. Haar diepe stem, aangevuld met triphopbeats en zware synths maken keer op keer indruk en doet een beetje denken aan Portishead en Lana del Rey. Op 2 april verschijnt eindelijk haar debuutalbum en zal er een presentatie zijn in de Effenaar in Eindhoven.

Wallace Vanborn + John Coffey – 3 april
Het nieuwe album van de Belgen van Wallace Vanborn is alweer even uit en staat uiteraard weer vol harde stonerrock. Op 3 april staan ze in de Muziekgieterij in Maastricht. Lawaai is het devies deze avond en wie kan daar (naast Wallace Vanborn) nog beter voor zorgen dan de punk rock’n rollers van John Coffey. Bereid je voor op moshpitten, zweten, hard geschreeuw, blauwe ogen en een piep in je oren die dagen aanhoudt.

Paaspop – 3,4,5 april
Het is lente dus tijd voor het eerste kampeerfestival van dit jaar. In Schijndel bijt men het spits af op 3, 4 en 5 april met Paaspop. De line-up bestaat onder andere uit: Afterpartees, Kovacs, Deus, John Coffey, Lonely The Brave, Orgel Vreten, Peter Pan Speedrock en Shaking Godspeed.

The Doots – 4 april
Vorig jaar wonnen The Doots nog Cortonville’s Demo Dock waarmee aanstormend talent extra onder de aandacht wordt gebracht. Op 4 april presenteren ze in Hedon Zwolle hun nieuwste single. Verwacht meeslepende indierock met een zomerse feel en een energieke liveshow.

Satyricon – 4 april
Naast het jaarlijkse metalfestival in de Goffert, presenteert Fortarock ook de nodige clubavonden vol herrie. Op 4 april is het weer zover in Doornroosje: de Noorse band Satyricon zal tijdens dit exclusieve optreden haar black metal ten gehore brengen. De avond staat in het teken van de nieuwste DVD release en de band belooft nummers te spelen die amper live opgevoerd worden en flink te jammen. Oslo Faenskap en Vredehammer zorgen voor de support.

Pinguins in Paradiso – 4 april
Pinguin Radio is het alternatieve radiostation dat je de meest diverse muziek, reclamevrij aanbiedt. Om dit voort te kunnen zetten is op 4 april voor de tweede keer een crowdfundavond in Paradiso. Voor €25 sponsor je Pinguin Radio en zie je bands zoals Blood Red Shoes, Lonely The Brave en Pauw.

The Staves – 9 april
Vorige week spraken we ze nog: de Engelse band The Staves. Het laatste album is net uit en dat moet natuurlijk gevierd worden met een nieuwe tour. Geschikt voor iedereen die van folkpop houdt of stiekem graag naar drie bloedmooie zussen kijkt. Op 9 april zie je ze in Doornroosje en op 10 april in de Melkweg.

BRNS + Klangstof – 11 april
Twee bands die momenteel helemaal hot zijn voor maar €9 in de Ekko: op 11 april spelen daar BRNS en Klangstof. De Brusselse band BRNS bestaat uit vier multi-instrumentalisten en maakt innovatieve indie die al snel vergeleken wordt met Alt-J. De Nederlandse band Klangstof is een zijproject van de bassist van Moss en maakte onder meer op Grasnapolsky al grote indruk. Voor liefhebbers van indie meets gitaarpop meets elektronica met een Radiohead-sausje.

Motel Mozaïque – 10 en 11 april
Op 10 en 11 april is Rotterdam dé plek om nieuw talent te ontdekken op Motel Mozaïque. Zo prijken de volgende namen op de line-up: BRNS, Alamo Race Track, Rats On Rafts, The Staves en Tweak Bird. Voor diegene die geen geld hebben: Subbacultcha organiseert een gratis day party met o.a. Mountain States en Floris Bates & His Rented Friends.

Door: Liske SteenbergenDeel dit artikel