Thijs Heij profileert zichzelf als het debiele broertje van de Nederlandstalige muziekfamilie en hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen hem geen ongelijk geven. Afgelopen week bracht hij zijn single ‘Robbie’ uit en komende vrijdag staat hij samen met Go Go Kill en Youri Lentjes in de ACU, Utrecht om zijn EP officieel de wereld in te brengen. Zijn eerste schijfje, liefkozend De eePee genoemd, is overigens al eens eerder het publiek ingeworpen, dus mocht je Thijs al eens gezien hebben, dan zou het zomaar kunnen dat de EP al in je kast ligt.

Thijs, die in het verleden nog te zien was in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland maar daar geen prachtige toekomst tegemoet ging, gaat tegenwoordig door het leven met een band achter zich. Een band die rammelt aan alle kanten en die beukt als een slager op een varken. Misschien geen verrassing als je je bedenkt dat zijn band grotendeels bestaat uit leden van de mathcoreband Mary Fields

Muzikaal vliegt Thijs alle kanten op. Live zorgen de scheurende gitaren, banale opmerkingen en flauwe grappen ervoor dat je je geen seconde hoeft te vervelen. En als je je wel verveelt zou Heij er zomaar eens wat van kunnen zeggen. Wees gewaarschuwd.

 

Door: Jasper MijwaardDeel dit artikel