Het paasweekend kun je eieren-zoekend doorbrengen, maar je kunt óók het hele weekend in stijl vertoeven. Dat is wat Cortonville deed. Verblijven in het Paradijs. Ofwel: Paradiso. Vrijdagavond 3 april stond de Amsterdamse bluesrockband The Silverfaces op ons paasmenu.

De kleine zaal van Paradiso vult zich langzaam met uitgelaten rockliefhebbers. Jesse Koch (gitaar/vocals), Sonya Vos (bas/vocals), Martin Scheppink (toetsen/vocals) en Nienke Overmars (drums) zijn nog geen twee jaar samen, maar hebben nu al aardig wat indrukwekkende venues op hun muzikale cv staan. Naast Noorderslag en Lowlands stonden de vier jonge muzikanten al voor een miljoenenpubliek ““ een tv-publiek weliswaar – toen ze een jaar geleden in De Wereld Draait Door speelden. De nieuwe tour trapt af in Paradiso.

Oude tijden herleven waar The Silverfaces met hun sixties-and-seventies-sound een retrowaardige show neerzetten. Rockers staan met twinkelende ogen te genieten tijdens de denderende gitaarsolo’s en van de rauwe vocals van frontman Jesse Koch. Die, in zijn bordeaux-kleurige jasje en met zijn swingende krullenbol, zo uit een andere eeuw lijkt gestapt. Kinnen worden geknikt en hakken worden getapt wanneer de van meedeinende vetkuif voorziene toetsenist een melodisch hammondsolo erdoorheen gooit. De rockende chicks achter het drumstel en de basgitaar maken het diverse plaatje compleet.

Een energieke show, vol gitaarsolo’s, oudere en nieuwere nummers en een lekkere groovy vibe. Vol lof wordt The Silverfaces ontvangen door het publiek. Kortom, liefhebbers van een potje rauwe blues zullen zich thuis voelen in het fijne sfeertje dat The Silverfaces binnen no-time neerzet.

De tour van The Silverfaces is in volle gang. Op 11 april staan zij in Theater de Stoep in Spijkernisse, 17 april in De Hip in Deventer, 18 april in Oerkroeg Cafe Schiller in Aalten, 19 april in dB’s in Utrecht, 27 april op het Koningsfestival in Den Bosch, 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en 9 mei in Mezz Breda.

We gaan nog veel horen van de aanstekelijke rock van The Silverfaces, dus check bovenstaande tourdata, zodat je ook kunt zeggen dat je er vroeg bij was in een intieme setting.

Tekst: Eva MulderDeel dit artikel