The Mighty Breaks, foto Kamiel Scholten

The Mighty Breaks, foto Kamiel Scholten

Ha daar zijn The Mighty Breaks weer. Als je ook denkt; dat is even geleden sinds we die Haagsche jongens op de Popronde zagen… dat klopt! De band uit Voorschoten (to be more precise) heeft de psychedelica wat losgelaten en laat zich in nieuwe single Liquor Store van een meer garagepoppende kant zien. Daarbij kregen ze voor de mix hulp van Raven Aartsen, de Mozes And The Firstborn-drummer die op dat gebied onderhand een aardig cv aan het opbouwen is.

The Mighty Breaks-frontman Thomas Foster vertelt dat het nummer door de band zelf is opgenomen in de oefenruimte en dat de nieuwe ‘weg van de psych’ sound een bewuste keuze is. De band heeft ook plannen: “We zijn nu vooral bezig met veel nieuw materiaal schrijven. Er staan minder optredens op de planning, omdat wij ons eerst willen richten op de nieuwe songs.”

Die single komt met een letterlijk en figuurlijk wat duistere video, waarin Foster zelf een opvallende rol speelt. De frontman blijkt een vrouwenverslinder pur sang, een Dexter-in-de-dop die een morbide interesse in de anatomie van zijn slachtoffers aan de dag legt.Deel dit artikel