12493980_1005544066170623_5877537328818828055_oEn als we zeggen ‘wreed’, dan bedoelen we ‘wreed’ maar ook ‘wreed goed’. De animaties van Robin Bonk geven Tumblin’ namelijk een enorme meerwaarde, een soort Catcher In The Rye meets Stephen Kings Children of the Corn gevoel. En dat past toch best goed bij de bluesy, psychedelische (garage) rock van The Heat. Stefan Tim, Tijn Jongedijk, Ruben Enklaar en Wouter Voogsgeerd uit Arnhem tekenden vorig jaar bij Kroese Records en leverden daar hun tweede EP Matatoro uit. Die werd opgenomen in de Utrechtse Electrosaurus studio van Pablo van de Poel (DeWolff), haalde de Vinyl top 50 en is genomineerd voor een 3voor12 Gelderland Award.

Tekst loopt verder onder de video:

De clip van Bonk, aan wie de band dit filmpje wijdde, sluit ook heel goed aan bij het artwork van die EP Matatoro: een Japanse houtsnede in de vorm van een stier die Paco Kamil met de hand maakte en op alle hoesjes heeft gestempeld. Creatieve jongens die Gelderlanders en hun entourage.

Je kunt The Heat live zien op 7 januari op de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live, Arnhem en 25 maart in Kaffee ’t Hof in Middelburg. Daar kunnen nog wel wat showtjes bij en op basis van de match tussen het geluid van Matatoro en de laatste van DeWolff zeggen wij: The Heat zou een goed voorprogramma zijn. Luister de EP hieronder op Bandcamp en bestel.

The Heat, foto Eric Veltink

The Heat, foto Eric VeltinkDeel dit artikel