The Desmonds, foto Floris Duijn

The Desmonds, foto Floris Duijn

Street-SignsThe Desmonds kennen we nog van Grunnsonic, waar de jongens een aardig uitbundig feestje wisten te bouwen in Cleopatra. De Groningers spelen garagerock/pop met een redelijk losse en aanstekelijke aanpak. Nadat ze vorige week de nieuwe single lanceerden, presenteren ze er vandaag een video bij. ‘Street Signs’ is lekker zeurderig gezongen en sowieso een uitstekende pakkende single, waarop we meteen ook in korte broek door Groningen willen stuiteren. Voor het artwork van de single (hiernaast te bewonderen) geven ze nog een shout-out ‘naar onze buddy Tom Beijering, ook gitarist bij Hollow Men’.

Dit is niet het allereerste werk van Rob Schoenmakers, Sjoerd Knol, Lennart Hoeksma en Marten van der Meer. In april 2017 verscheen al de Hopeless Romantics EP. Deze single werd gemixt door Sebastiaan van Bijlevelt van Galloway Recording Studios te Nijmegen (bekend van werk voor onder meer Storksky en Automatic Sam), terwijl Jürgen Lusky in de HOFA Studios, Karlsdorf (DE) voor de mastering zorgde. Ergens midden mei moet de tweede single volgen.

Op zaterdag (31 maart) is een releasefeestje van de single gepland in De Walrus in Groningen, waar ook de band Katie Koss speelt. En de groep staat 5 mei op Bevrijdingsfestival Groningen op de Local Heroes stage. Verder zijn er nogal wat plannen voor de komende zomer, maar die zijn ‘nog niet helemaal rond’.Deel dit artikel