the charm the furythe charm the furyThe Charm The Fury is inderdaad niet uit het nieuws te slaan de laatste weken. De Amsterdamse metalband ploegde net door de NMTH-showcase op Eurosonic, lanceerde een brute nieuwe clip (aanrader!), werd gestrikt voor Graspop, Into The Grave en (zojuist ook) FortaRock in the City en kondigde een nieuw album aan. De plaat The Sick, Dumb & Happy verschijnt via 17 maart via Nuclear Blast (wereldwijd) en Arising Empire (Europa) en je vindt de albumteaser hier. De sicke video van Down On The Ropes staat onderaan.

De band zegt zelf over het album dat het “een doorsnee is van de metal, waarvan ze hopen dat die herrijst in de komende tien jaar: Een terugkeer naar de thrash-roots, headbanging anthems, en beproefde songwriting die metal zo geweldig maakte in de jaren 80 en 90.”

Noemden we de video al ziek, check dat artwork van die komende plaat anders even hiernaast?! Ook dat kan TCTF uitleggen: “We vonden Robert Sammelin via een app, zagen zijn werk en wisten meteen dat hij onze man was. Hij tekent al zijn ontwerpen nog steeds met de hand, creëert compleet surrealistische strip-achtige beelden. We gaven hem een ruw idee van wat we wilden met een schedel met spiraalvormige ogen, het kleurenpalet en de bloedspetters waren zijn idee. We wilden iets anders en dit is beter dan wat we zelf hadden kunnen bedenken.”

FortaRock in Doornroosje
Geen FortaRock dit jaar, wel FortaRock in the City. En dus mogen we in mei (de 27e ditmaal) weer naar Nijmegen. In Doornroosje presenteert Buma ROCKS! een aantal showcases, waaronder een met The Charm The Fury. De Amsterdammers zijn als eerste Nederlandse act bevestigd voor een optreden tijdens FortaRock In The City, dat eerder al Decapitated, Periphery, The Contortionist en Destrage aankondigde. Voor TCTF gaat een cirkeltje rond. De metalband trad namelijk op tijdens de eerste editie van Buma ROCKS! in 2013, en maakte daarnaast deel uit van het Buma ROCKS! LOUD & PROUD showcase event tijdens Eurosonic Noorderslag 2016.

Voor die showcase is voor een Nederlandse act weer een felbegeerde plek te verdienen. Vorig jaar pakte het Haarlemse Hibakusha die kans met alle handjes aan. Tot eind februari kunnen bands zich nog inschrijven op de Buma ROCKS! website voor een plek op FortaRock in the City.
Deel dit artikel