The Body & Full Of Hell

The Body & Full Of Hell

Met afstand het meest naargeestige, onheilspellende, beklemmende en alles versplinterende geluid dat deze week in onze mailbox belandde. Toepasselijke getiteld: Farewell, Man. Pak daar de extreem verontrustende video van The Body & Full of Hell bij, en het besef daalt in dat de vaak aangekondigde apocalyps nu dan eindelijk hier is. Daarvoor danken we twee compromisloze Amerikaanse bands, waarvan we nu niet direct een toegankelijke compositie verwacht hadden, zeker niet na die verwoestende livesets op Roadburn 2016 (check The Full Of Hell @Roadburn). Iets wat The Body nog eens overdeed op Doomstad #2 in EKKO.

Maar toch is afscheid nemen van de mensheid weer een heel ander, duisterder verhaal. In de video, geregisseerd door Cody Stauder, zien we verschillende in het zwart gehulde figuren (denk: Sunn O))) leden of Nazgûl-ruiters) in een bos, waarbij een van hen ondergedompeld wordt in een rivier, in iets waarin we een nogal uit de hand gelopen doopritueel vermoeden. De video is geschoten in de bossen van het Appalachen gebergte in Pennsylvania.

Het nummer Farewell, Man maakt onderdeel uit van de gezamenlijke langspeler Ascending A Mountain Of Heavy Light, die Thrill Jockey op 17 november uitbrengt. Die plaats is in een week geschreven en bevat ‘onvermoede invloeden als reggaetón en jungle’ en gastrollen van vocalist Chrissy Wolpert (Assembly of Light Choir), Ben Eberle (Sandworm) en drummer Brian Chippendale (Lightning Bolt, Black Pus). Eerder kwam het nummer Earth Is A Cage al los, de audio vind je onder de video. The Body & Full Of Hell plannen een gezamenlijke tournee begin 2018.

Deel dit artikel