Amsterdam Metalfest October 2016Heb je net die Amsterdam Metalnight overleefd, slaan die gasten meteen terug met weer een event en weer een line-up. Je wist natuurlijk al langer dat die derde editie van Amsterdam Metalfest eraan zat te komen. Wel op 15 oktober is het zover en de line-up is nu ook bekend: Textures, Aborted, Humanity’s Last Breath, Exivious, Seita en Hibakusha komen naar de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg.

De tweede editie in april 2016 verkocht uit en de organisatie wilde naar eigen zeggen de lat programmatisch wat hoger leggen. Het Brabantse Textures mag afsluiten en doet dat met de laatste show van de Phenotype tourcyclus. Ook Aborted staat er met een bijzondere missie: de Belgische death metal-iconen spelen een speciale Retrogore set. Een integrale uitvoering van de laatste plaat nemen we aan.

Verder heeft Amsterdam Metalfest de eerste Nederlandse show van het Zweedse Humanity’s Last Breath, progressive deathcore uit Helsingborg en de koker van drummer, gitarist en bassist Buster Odeholm. Het Brabantse Exivious, met ex-leden van Cynic en Pestilence, brengt instrumentale fusionmetal en geeft een eerste Amsterdamse show. Het Mokums-Latijns Amerikaanse Seita serveert death en thrash en uit Haarlem komt de aanstormende ‘tech/progmetal’ band Hibakusha. Dit vijftal is uit 119 inzendingen geselecteerd voor FortaRock en speelt daar zaterdag op de Buma ROCKS! stage.

De kaartverkoop voor Amsterdam Metalfest is al los met Early Ghoul kaarten voor €20,-. De derde editie vindt dus zaterdag 15 oktober 2016 plaats in de Melkweg, Oude Zaal. Aanvang: 17.00 uur.Deel dit artikel