Throwing Bricks, foto Bram Engelaar

Bruut goede berichten uit Utrecht en Groningen! In het noorden zetelt Tartarus Records en dat label richt zich op speciale releases, vaak op cassettes en soms ook op vinyl. In de Domstad opereren de vijf woeste mannen van Throwing Bricks en zij zien tot hun, en ons, grote genoegen hoe de tamelijk geweldige debuutplaat dankzij Tartarus een tweede leven krijgt op vinyl. Alom goed nieuws dus en dat komt bovendien niet alleen. Voor de gelegenheid is er een nieuwe track toegevoegd: Irreparable Crack en die hoor je vandaag via NMTH. Het artwork zie je hiernaast.

Irreparable Crack is typisch Throwing Bricks: heavy as fuck sludge metal vanuit hardcoreroots en met een black-sausje en een screamo-inslag die aan het betere Amenra-werk refereert en ons ook op zaterdag met de vuist tegen het plafond doet slaan. Allemachtig, wat een gruwelijke bonustrack, we krijgen hier een zeer zwaar en weemoedig Doomstad- en Roadburngevoel bij ook. Pak dat verpletterende cadeautje uit onderaan deze post.

Wat je verder mag weten is dat Throwing Bricks het acht nummers tellende, vuistdikke debuut opnam bij Wessel Reijman (o.a. Laster, Verval) in de Catacomben Studios in Utrecht, en die zelf in mei 2020 uitbracht. Kan nog mee in je jaarlijst dus! De rerelease haalt dat net niet, die brengt Tartarus Records uit op 8 januari 2021 en wel op: 140 grams gekleurd vinyl. Bestellen kan vast via de Bandcamp:

De debuutplaat van Throwing Bricks: What Will Be LostDeel dit artikel