Switch Bones, foto Max Fransen

Switch Bones, foto Max Fransen

Nieuwe Zuid-Hollandse/Brabantse band: Switch Bones. Het trio klinkt grofweg als Queens Of The Stone Age meets Pixies/Melvins en beweegt zich tussen stoner pop en alternatieve rock. Ze lieten eind vorig jaar al meteen van zich horen met deze demo, die ons meteen opvallend gerijpt in de oren klonk. De leden, zanger-gitarist Erik van Haaren, drummer Geert Teekens en bassist Paul Viets, zijn dan ook bepaald geen groentjes in het wereldje en nemen ervaring mee van onder meer One In A Million, BlueFish, Cooper, Undeclinable en Tarantino. 16 december stonden ze pas voor het eerst op het podium en vervolgens waren ze er niet meer af te slaan.

Het doel is om geleidelijk te groeien en daarvoor heeft de band een plannetje uitgestippeld richting een debuut-EP. Vandaag hoor je het eerste geluid van Machine In Me. Voor het heerlijk Pixies-achtig schurende nummer Beyond is meteen een videoclip gemaakt, die zomaar eens in de oefenruimte (of een andere naargeestige bunker) geschoten zou kunnen zijn en de heren hebben hun beste, ehm kloffie er voor aan getrokken.

Een plan schreven we al en dat ziet er ongeveer zo uit: de EP Machine In Me moet medio september digitaal uitkomen, waarna drie weken later de fysieke release volgt. De debuut-EP wordt dan ook in levenden lijven gepresenteerd en wel op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober met releaseshows in respectievelijk Cul de Sac, Tilburg en Bibelot in Dordrecht. Voor die tijd kun je ze in ieder geval nog aan het werk zien op 29 september in Scum te Katwijk.Deel dit artikel