Swedish Death CandyHeel goed nieuws en niet eens uit Scandinavië: Swedish Death Candy heeft weer een zware klapperrrr van een single losgelaten (we hebben de lyric video voor je) en ze komen naar Nederland! Op woensdag 6 december kun je ze zien in de Amsterdamse Sugarfactory (opgezet door Melkweg) en donderdag 7 december laten ze die doomy heavy psych los op het podium van de Muziekgieterij in Maastricht.

Begin dit jaar deden ze dat al op Eurosonic Noorderslag en in de zomer kwamen ze terug voor Vestrock in Hulst. De groep bestaat eigenlijk uit vier losbandige wereldreizigers uit Londen, Seoul en Bari, Italië. Sinds 2014 trekken ze erop uit met muziek die van heavy psychedelische rock naar slepende stonerdoom met een Black Sabbath-feel gaat, terwijl Britpop ook nooit ver weggestopt zit ondanks die dikke lagen fuzz.

In 2016 leidde dat tot de EP Liquorice, die aardig psychedelisch opbouwt om dan af te sluiten met het 16 minuten durende duizelingwekkende So Long… Gelukkig duurde dat afscheid niet heel long, want dit jaar kwamen ze met een reeks sterke singles, waarvan Last Dream nog steeds hevig door ons hoofd fuzzt. Vierde single Broken Engrams is nu los en je vindt de lyric video hieronder. De singles zijn de opmaat naar het zelfgetitelde debuutalbum dat 17 november uitkomt. Neem ff een paar knaken mee zodat je in Maastricht of Amsterdam meteen dat vinyl kunt scoren.
Deel dit artikel