Sun-0-Bathers
front_sun-0-bathers-local-warmingNet als je dacht dat het toch echt nog kouder kon, dat de Siberische beer nog vervaarlijker ging grommen en dat je die tweede winterjas nodig had, is daar Sun-0-Bathers. De naam zegt het al een beetje: de vier jongens houden van zonnebaden en de video die we je vandaag laten zien onderstreept dat. Alle reden om je te warmen aan deze viering van Californische retro clichés. En aan de onvervalste uptempo punkrock van de Friezen. Ze hebben ook wat met baseball en maakten al een video over Scott Radinsky (ex-pitcher en zanger van US punkrockers Pulley).

We poken het vuurtje nog verder op: Op 16 maart brengen ze hun debuut-EP uit en die heet Local Warming. De EP komt dan in Europa en Canada uit en in mei volgt ook de VS. De Friese releaseshow is op 31 maart in Cafe Mukkes, Leeuwarden met ook I Against I en Captain Disco. De EP wordt 16 maart de wereld in geslingerd door liefst vijf labels: MorningWood Records (NL), BeardedPunk Records (BE), No Affiliation Records (USA), Thousand Islands Records (CAN) en Melodic Punk Style (POL). De hart- en ledenverwarmende hoes zie je hiernaast. En als je toch bezig bent kun je misschien ook bassist Redmer de Boer van Abdomen in deze formatie spotten.

Er is nog een setje speeldata, waaronder Rodfest IV zaterdag in het Podium in Hoogeveen en Prilpop in Sevenum. Alle data onder de video:

LIVE:
3 maart – Rodfest IV, Het Podium, Hoogeveen
21 maart – Lola, Groningen w/ Deecracks (AUS)
31 maart – Releaseshow, Mukkes, Leeuwarden w/ I against I
1 april – Prilpop, Sevenum
1 juni – Mukkes, Leeuwarden, w/ the SiknotesDeel dit artikel