Heavy Metal DetectorWaarschijnlijk ken je het Eindhovense STRP festival, zo niet bij dezen! Het multidisciplinaire festival wordt tegenwoordig georganiseerd als STRP Biënnale en een nieuwe editie is aanstaande: van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april op het Strijp-S terrein. Op het programma staan exposities, conferenties, perfomances, masterclasses, muziek (vooral elektronisch) en… en daar komt het NMTH-meer-dan-waardige onderdeel… er is dit jaar een Heavy Metal Detector. Een wat?

Uitleg:
Heavy Metal Detector biedt de kans om eens letterlijk en figuurlijk naar undergroundmuziek te luisteren. Met een ‘heavy metal detector’ struin je het Strijp-S terrein af op zoek naar allerlei soorten metaal. Als je beet hebt, hoor je geen irritant piepje maar je raadt het al… heavy metal.

Dat klinkt even grappig als bevreemdend, maar de Ierse kunstenaar en initiator Steve Maher legt het graag aan je uit in onderstaande filmpje.

Maher heeft een residency in de Finse hoofdstad Helsinki, waar de florerende metalscene hem inspireerde tot dit project. Tijdens STRP zullen we zien of er in Eindhoven ook genoeg ‘metal’ in de bodem zit.

Met muziek van:
Wat in ieder geval metal is, zijn deze lokale bands die participeren in het project: Shadowrise, Throw Me In A Crater, White Boy Wasted en Sisters of Suffocation.

Het is van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april te beleven, zaterdags van 13.00 tot 23.00 uur. Op andere dagen begint Heavy Metal detecteren al om 11.00 uur, om zondag 2 april te eindigen om 18.00 uur. Meer tijden en informatie vind je op de STRP-site.

Heavy Metal DetectorDeel dit artikel