Polar, foto Dani Silvia

Polar, foto Dani Silvia

Hardcore band Stray From The Path uit Long Island, New York bracht in augustus een nieuw juweeltje ter wereld: Subliminal Criminals. Juweeltjes moeten gehoord worden. En dat gebeurt in Nederland wederom in Dynamo in Eindhoven, ditmaal vergezeld van Polar en Dead Harts.

Tekst en foto’s Dani Silvia

Dead Harts, foto Dani Silvia

Dead Harts, foto Dani Silvia

Het is aan die laatste om het publiek op te warmen. Zanger Mathew Baxendale staat de gehele show middenin het publiek en vraagt regelmatig om circle pits en wall of deaths, maar het publiek lijkt terughoudend.

Polar, foto Dani Silvia

Polar, foto Dani Silvia

In tegenstelling tot Dead Harts lijkt het publiek Polar juist goed te kennen. Zanger Adam Woodford hangt half aan het plafond en weet de sfeer er goed in te brengen: van sing-a-longs tot crowdsurfers en van wall of deaths tot circle pits om een paal die midden in de zaal staat. Een band om in de gaten te houden, een headlinertour zou hen niet misstaan.

Voorafgaand aan Stray From The Path vraagt programmeur Sander Waterschoot om een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs.

Stray From The Path, foto Dani Silvia

Stray From The Path, foto Dani Silvia

En daar waar het publiek nog verlegen leek te zijn tijdens het voorprogramma, is daar tijdens Stray From The Path helemaal niets meer van terug te zien. De band staat bekend om hun eerlijke lyrics en hun visie op maatschappelijke problemen. Vocalist Drew York neemt dan ook even een moment om het publiek erop te wijzen problematische bands en muzikanten vooral niet te supporten: “Fuck Front Porch Step, and fuck Lost Prophets!”

Stray From The Path, foto Dani Silvia

Stray From The Path, foto Dani Silvia

Zowel nieuwe als oude nummers komen voorbij en hoewel de show wat wordt ingekort door technische problemen op het podium, gaat het publiek van begin tot eind los. Stray From The Path laat zien waar ze voor staan en doet waar ze goed in zijn. De band betrekt de fans daar bovendien voor honderd procent bij. Hardcore leeft en Dynamo draagt daar graag haar steentje aan bij.

Fans kunnen weer even vooruit en het is nu slechts wachten tot Dynamo de band weer naar Eindhoven haalt.

Deze diashow vereist JavaScript.Deel dit artikel