Artwork door Janine Hendriks

Artwork door Janine Hendriks

Uit dezelfde lichtstad die ons ook Radar Men From The Moon bracht, komt nu S.T. Cordell met een spannend en psychedelisch geluid, vastgelegd op een bij dezen warm aanbevolen release. De referentie is snel gemaakt, want Eindhoven en want krauty elektronica die je rap meevoert. Maar het zestal S.T. Cordell, waarin we onder meer Woody Veneman (van Woody & Paul faam) en de illustere Hermann Blaupunt herkennen, heeft een breder arsenaal aan pijlen op de boog.

We horen psyched out vocalen die in Madchester dagen niet hadden misstaan, exotische dancebeats, samples en stuwende baslijnen die de hoogtijdagen van The Cure in herinnering roepen. Het totaalgeluid is tegelijk relaxed groovend, stuwend en duizelingwekkend als een Primal Scream release.

Waar horen wat dat dan?
Welnu, op de aanstaande release Frère Jacques / Get High, die 12 oktober verschijnt via Lighttown Fidelity (fysiek) en Monumentum (digitaal). Waar hoor jij dat dan? Wel hieronder hebben we vast een video-edit van Frère Jacques voor. Die 4.52 is een alleraardigste weergave, maar de volledige trip duurt toch echt ruim elf minuten. De tweede compositie Get High doet de naam ruimhartig eer aan en benut daar ook 11 minuten voor. Samen is het goed het tweede album van de groep.

PRESENTATIE @ EINDHOVEN PSYCH LAB
Dan is er nog een suggestie dat er een politiek idee en concept achter de hereniging van de Eindhovense analoge dance-groep zou zitten, maar daar krijgen we nog niet echt de vinger achter. Wel wijzen we je vast op de presentatie van dit lekkers. Op de dag van de release is het zover, donderdag 12 oktober, op een verse editie van Eindhoven Psych Lab in de Effenaar waar ook de ongrijpbare Japanse geweldenaren van Acid Mothers Temple en Minami Deutsch optreden. Mooie avond dus! Enige Eindhovense show van de band dit jaar ook. Vervolgens kun je S.T. Cordell nog op 21 oktober in CC De Werft in Geel (Be) en 10 november in Luxor Live, Arnhem (gratis) aan het werk zien.

Eindhoven Psych Lab Presents: S.T. Cordell + Acid Mothers Temple + Minami Deutsch
Donderdag 12 oktober in Effenaar, Eindhoven
Meer info via het FB-eventDeel dit artikel