Net op tijd voor Halloween: twee nieuwe singles en een video van SPIRITBOX uit Breda. Wellicht doet de band niet direct een belletje rinkelen, maar in korte tijd heeft deze vijfmansformatie op Freeze Festival in Leeuwarden en Breda Barst gestaan. In 2018 werd de band  geselecteerd voor Breda’s Most Wanted, een regionaal platform dat opkomende bands steunt. Met de eerste langspeler Milk op komst, debuteert SPIRITBOX twee gloednieuwe singles: Haunted Man en de videoclip We Skinned a Ghost (For Pleasure). En het is het soort indierock dat verreweg van poppy of lieflijk is, eerder duister en griezelig. Perfect dus voor deze tijd van het jaar! 

SPIRITBOX bestaat uit gitaristen Nick van Eekelen en Ruben Schimmel, zanger/gitarist/toetsenist Hans Meertens, drummer Tom Damen en Jasper Janssens op de bas. Het is vanaf de eerste tonen van Haunted Man dat de heren niet voor de gebruikelijke teksten kiezen. Aangedreven door de haast gotische vocalen van Meertens, zijn geesten, kannibalen en vliegende inktvissen slechts een greep uit het tekstuele aanbod.

En daarmee is tweede single en videoclip We Skinned a Ghost (For Pleasure) dan ook een sterke toevoeging aan de Halloweensfeer. Een surrealistische video met een vrouw in glimmend leer dwalend door het bos. Maar naarmate de intensiteit van het nummer toeneemt, brengt het ons naar een performance van de band op een donkere zolderkamer, waar het leren pak hangt, afgebakend in fel licht. Met een flinke spanningsboog, een ronkende partij gitaren en dreigende drumritmes wordt er opgebouwd naar een furieus einde. Check die nieuwe video dus hieronder uit:

De nieuwe singles Haunted Man en We Skinned a Ghost (For Pleasure) van SPIRITBOX zijn te beluisteren via Spotify, evenals eerder uitgebrachte tracks. 

 Deel dit artikel