Speedfest #10 new time tableSpeedfest heeft laten weten dat er geen vervanger komt voor Eagles Of Death Metal, de headliner die na de tragedie in Parijs de tournee annuleerde. Wel wordt er 1 minuut stilte gehouden om 0.10 uur: de geplande aanvangstijd voor de Eagles. Die stilte geldt in alle ruimtes van het Klokgebouw. Daarna treedt host Peter Pan Speedrock op die plek aan. “Reken maar dat we veel lawaai gaan maken om te laten zien dat we niet – nooit! – toegeven aan angst en terreur”, verklaart frontman Peter van Elderen. “Met 5000 andere rock motherfuckers gaan we een onvergetelijk mooi feestje bouwen om samen het leven te vieren.”

Nieuwe timetable
Doordat Peter Pan Speedrock nu later optreedt is de timetable wat gewijzigd. Het gaat vooral om de acts op het hoofdpodium (Demolition Stage), die wat later beginnen en doorschuiven. Kijk op de afbeelding hiernaast om het nieuwe tijdschema te zien of klik hier.

De verklaring van de organisatie lees je hier in het Engels.

Beveiliging?
De vraag is opeens actueel en zo namen onder meer 013, TivoliVredenburg en Mojo Concerts al maatregelen, die vooralsnog vooral lijken neer te komen op strengere toegangscontrole. Houd er dus rekening mee dat je overal wat langer in de rij zult staan, voor je binnen bent. Ook zaterdag, want Speedfest scherpt desgevraagd de beveiliging ook aan. Van Elderen: “We gaan adequaat handelen en de veiligheid via diverse wegen tot een maximum ophogen, zonder dat onze bezoekers er direct iets van zullen merken. We zijn er helemaal klaar voor.”

De tiende editie van Speedfest vindt zaterdag 21 november plaats in het Klokgebouw te Eindhoven.Deel dit artikel