SoccerRocker: line-up

SoccerRocker: line-up

“Elk festival is een viering van het leven,” benadrukt Adriaan Woudstra, samen met David van Moppes verantwoordelijk voor SoccerRocker. Desalniettemin kregen de mannen het ineens zwaar voor de kiezen toen beide gezichten op de SoccerRocker 2016 poster vrij vlak na elkaar, de één iets onverwachter dan de ander, overleden. Dan gaat het natuurlijk over muziekvirtuoos David Bowie en voetbalheld Johan Cruijff, die de posters van SoccerRocker sieren. “Wij waren verbijsterd toen wij ons realiseerden dat beide gezichten er niet meer waren.” Adriaan: “Ik kreeg de rillingen omdat het beeld al voor de dood van Bowie en Cruijff was ontwikkeld en ik het gevoel had dat wij iets veroorzaakt hadden.” Op de T-shirts staan ditmaal 2 sterren: één voor Johan en één voor David.

De strekking van het verhaal is dat het festival als een soort natuurlijk, organisch proces is ontstaan. David vertelt dat het allemaal spontaan gebeurde. “Ik organiseerde toernooitjes bij DVVA en iemand zei: “We hebben zo’n muzikaal team, kunnen onze bandjes niet optreden op jouw toernooi?” En aldus geschiedde. Er traden drie bandjes uit DVVA 8 op en iemand zei ‘laten we het SoccerRocker noemen’. De rest is geschiedenis!” De linksback zat in The Skidmarks, de spits in de Sylvester Stallonies, ‘en de voorstopper zat in een band waarvan wij de naam inmiddels al vergeten zijn’.

Dit is alweer de zesde editie van het voetbal-meets-rock festival. “We hebben het de eerste drie jaar heel amateuristisch gedaan met alleen bevriende bands en bands uit oefenruimtes, en een houtje-touwtje organisatie. Toch sloeg het aan en gingen wij het vanaf jaar 4 ook serieuzer aanpakken. Met een échte campagne. Lowlands-waardige bands.” Zo is SoccerRocker ieder jaar weer gegroeid en geprofessionaliseerd. David vertelt met jeugdig elan en enthousiasme: “Sinds begin 2014 zijn we ook een stichting geworden om zo onafhankelijker te kunnen opereren. Adriaan bepaalt in principe de line-up, voorzitter Maarten van Essen en ik luisteren en stemmen mee.”

Line-up
Deze komt veelal uit Amsterdam en Rotterdam. Van drum ’n orgelrock (zZz) tot een brassband (Gallowstreet), allerlei soorten bluesrock (Beans & Fatback, Breaking Levees en The Timeflies of The Afterveins met een psych-tintje, Iguana Death Cult rechtstreeks uit de garage), jong talent (Fuz) en zelfs een beetje glamrock (Rectum Raiders). Er is een (‘Wes & Yo’) tuinfeest met een silent disco, een BBQ, een barretje… Er zijn dj’s. Wat wil een mens nog meer? Dat de zon schijnt, graag.

Vorig jaar:Deel dit artikel