Een van de festivals die tegen weer en wind rechtop is blijven staan na het instorten van de zomer, is Sniester 2021. Jawel, het is een ellendige tijd geweest voor de eventbranche maar Sniester gaat door, hoe dan ook, hetzij afhankelijk van de huidige, continu veranderende maatregelen. In een tijd waarin tours nog steeds worden afgeblazen, mikt Sniester tactisch op veel Nederlandse en Belgische waar. Nog even duimen dat de UK namen, waaronder Saint Agnes, Gaffa Tape Sandy en Haggard Cat kunnen afdalen, en je hebt zowaar een van de dikste alternatieve festivals van het jaar! Want alleen al met grootheden als Tusky, Dool, The Homesick en Rats on Rafts liegt je line-up er niet om. En gooi daar ook nog eens nieuwe bevestigingen bij met Black Box Revelation en And So I Watch You From Afar en je hebt een line-up om van te watertanden.

Sniester draait al weer heel wat jaartjes mee, maar anno 2021 legt de organisatie toch echt volledig de focus op het alternatieve. Indie, garagerock, heavy rock, post-rock, punk: er is er naar ieder wens een bak bands te zien verspreidt door Den Haag! En hadden we al genoemd dat je slechts 30 euro neerlegt voor meer dan 60 bands? Jawel, geen geld dus! En dat voor acts als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Hang Youth, Bongloard, Splinter, Inbranders, Tankzilla en Robbing Banks om er maar enkele te noemen.

Pop-up shows in de binnenstad
De podia vind je verspreid door de stad. Van PAARD en De Zwarte Ruiter tot koffietentjes, galeries, theaters, kelders en foyers. Veel intieme locaties dus, maar Sniester heeft dit jaar ook een samenwerking met Popradar Den Haag. Op verschillende plekken in de binnenstad is op zaterdag 2 oktober nieuw talent uit Den Haag te horen. Deze pop-up optredens, op onverwachte plekken zoals koffiebars en winkels zijn gratis toegankelijk.

De volledige line-up is hieronder te zien. Tickets zijn te koop via de Sniester website of via Paard, Den Haag. Houd er rekening mee dat een herstel-, negatief test- of vaccinatiebewijs via de CoronaCheck-app een vereiste is bij evenementen met meer dan 75 bezoekers. Deel dit artikel