Icky Pack - CreepLeeuwarden weer in het huis en dan voel je al aan je water dat het ruig, brutaal en een tikje smerig gaat worden. Icky Pack stelt op die punten zeker niet teleur met deze Creep EP. Track twee, het De Staat-achtige This State I’m In, hoorde je in januari al in clipvorm toen we de Friezen tipten voor Eurosonic. Daar speelden het duo liefst vijfmaal en nu is het tijd voor meer Icky Pack. Nu ligt de EP er en vanavond (3 maart) presenteren ze die in Neushoorn, Leeuwarden.

De band Icky Pack ontstond drie jaar geleden on stage in het lokale Podium Asteriks. Vorig jaar maakte de rest van Nederland ook kennis met het duo middels twintig shows op de Popronde. Sleazy garage schreven we al eerder, maar Icky Pack is meer, is zeker geen rechttoe rechtaan garagerock. Creep herbergt ook een Queen-achtige track op, Unchanged hint naar de It’s A Kind Of Magic periode. Terwijl een nummer als Blaque Fever + Heartache meer groooote rock met een bluesfeel ademt. Al met al een verduveld lekker plaatje met vijf tracks die rocken en ook live voor de nodige opwinding moeten kunnen zorgen.

Icky Pack presenteert Creep op donderdag 3 maart in Neushoorn, Leeuwarden. Voor 5 euro krijg je er Seewolf en Nu of Nooit-winnaar Storksky bij en de Friezen beloven ook nog eens een ‘een levensveranderende ervaring’. Onder de eerste vijftig kaarthouders worden drie EP’s verloot. Kun je er niet bij zijn? Herkansingen genoeg deze maand, ook bij jou in de buurt. Data onder de EP.

Live-data:
Vrijdag 4 maart: Café den Smeerpaal, Harlinge
Zaterdag 5 maart: VERA Downstage, Groningen
Donderdag 10 maart: Café Stapper, Alkmaar
Vrijdag 11 maart: Eetcafé Stathe, Utrecht
Zaterdag 12 maart: Muzuder Rock, Boarnsterhum
Donderdag 24 maart: Festival Aangeschoten Wild, Delft
Woensdag 30 maart: Café de Stam, JoureDeel dit artikel