Sisters Of Suffocation, foto: Emmelie Herwegh Photography

Sisters Of Suffocation, foto: Emmelie Herwegh Photography

Sisters Of Suffocation heeft onderdak gevonden bij Suburban Records. De jonge Eindhovense death metalband speelde zich naar verluidt in de kijker op Lowlands. Het viertal legde daar maar liefst negen shows in drie dagen op de planken van Helga’s House Of Pain, een soort ‘metal meets roadhouse/nachtclub’ opvolger van de Titty Twister. Helga’s is ook een plek waar Suburban als dj en paaldanser(es) vermomde spionnen heen had gestuurd om uit te zoeken of er achter het kippengaas nog wat interessants gebeurde voor het roster. Niet voor niks dus, zo ziet u.

Cover_SOS Sisters of SuffocationDe Eindhovense groep was één van de vele jonge bands waar wijlen Bidi van Drongelen zich hard voor maakte. De onlangs veel te vroeg overleden promotor geloofde zeer in de toekomst van Sisters Of Suffocation en het is dan ook terecht dat het debuutalbum ‘Anthology Of Curiosities (A Tribute To Bidi)’ is gedoopt. Je ziet het artwork hiernaast. Die langspeler verschijnt op 29 september via het Haarlemse label en daar is ‘el presidente’ Ronald Drayer fier op: “Ik ben blij en vereerd dat we de Sisters hebben getekend bij Suburban Records. Naast dat het natuurlijk een heel vette band is zie ik dit ook als eerbetoon aan Bidi, die sinds vele jaren een zakenrelatie en vriend was.”

Wat kunnen we je verder vertellen over de band? Welnu Els, Simone, Amber en Puck (we zoeken nog naar de achternamen en beloven die dan ergens onderin te vermelden) delen volgens het persbericht ‘een voorliefde voor extreme metal, roze en nog meer metal!’. Zelf wil de band dat graag nuanceren: “En nee, dit album gaat (helaas) niet over eenhoorns, glitterbaarden en regenbogen, maar wel over ‘body horror’, mentale aftakeling en schimmige individuen.” De band is in 2014 opgericht, bracht in 2016 de ‘Brutal Queen EP’ uit en verdiende daarmee de nodige aandacht en podiumplekken op onder meer Eindhoven Metal Meeting, Stonehenge Festival, Antwerp Metal Fest, Chronical Moshers, Gäfle Metal Fest (Zweden), Zwarte Cross en Lowlands.

Het debuutalbum ‘Anthology of Curiosities’ is opgenomen met producer Martin Furia en het resutlaat is ‘een death metal plaat met invloeden uit de grind, thrash en black metal’.

Gevonden. S.O.S. bestaat uit:
Vocals – Els Prins
Guitar – Simone van Straten
Drums – Amber de Buijzer
Bass – Puck Wildschut

RELEASETOUR:
09-09 Centre Culturel d’Ans
23-09 Tattoofest, Nijverdal
30-09 Little Devi, Tilburg
20-10 Willemeen, Arnhem
21-10 ‘t Beest, Goes
31-10 The Other Side, PeerDeel dit artikel