Sisters Of Suffocation, foto: Emmelie Herwegh Photography

Sisters Of Suffocation, foto: Emmelie Herwegh Photography

‘In Memory of Bidi van Drongelen’ lezen we als de video begint en weer bekruipt dat gevoel van een groot verlies. De zangeres draagt ook Bidi herinneringspeld op de kraag en er is geen ontsnappen meer aan: Dit is het eerbetoon van Sisters of Suffocation aan hun mentor en boeker Danny ‘Bidi’ van Drongelen, die op 3 juni onverwacht en veel te vroeg deze aardkloot verliet. De Eindhovense death metalband tekende vervolgens bij Suburban Records, waar vorig jaar de plaat Anthology of Curiosities verscheen.

I Swear is de tweede single en die ziet vandaag het licht met een video waarin we de leden zien overleggen en onder meer de Little Devil aan flarden spelen. Daar in Bidi’s tweede thuis zien we ook een portret van de man met de onmisbare haardos en een asbak, waarin een sigaret langzaam opbrandt en er uiteindelijk een lege Little Devil resteert. Zoals er sinds die fatale dag in juni een grote leegte is achtergebleven.

Volgens de zusters kwam er maar één track in aanmerking voor dit eerbetoon. “‘Beste nummer van het album, en beste death metalalbum van het jaar!’, is wat Bidi ons een dag voor zijn overlijden vertelde. Deze is voor Bidi.” Live-data onder deze:

Sisters Of Suffocation speelt morgen (17 februari) als opener voor God Dethroned in MEZZ, 23 februari met BARK in Poppodium Metropool en 15 april in Muziekcafé Helmond. Deze zomer staan MetalDays in het Sloveense Tolmin en Heavy Scotland in Edinburgh op het menu.Deel dit artikel