Sun-0-Bathers

Het heeft even geduurd voordat we weer wat van Sun-0-Bathers hoorden. Deze Leeuwardense punkrockers brachten in 2018 hun ep Local Warming uit, die zeven songs in louter 11 minuten bevatte. Maar nu is daar een gloednieuwe EP op komst van de band bestaande uit gitarist Redmer de Boer (die ook in Abdomen speelde), Jurjen de Vries op bas en zang, gitarist Anne Osinga en Jouke Rispens op de drums. Floater, inclusief zomerse artwork, bevat wederom 7 pijlsnelle punktracks verpakt in een bondige 15 minuten aan muziek. En laten wij nu net de kortste track van de plaat, Overtime, in ons bezit hebben, exclusief hieronder te beluisteren. 

En met die nieuwe track winden ze er geen doekjes om: no-nonsense punkrock met meerstemmige zang in de refreinen, hyperactieve drums en heerlijke upbeat gitaarmelodieën. Denk old school Pennywise en NOFX, die qua sound in het verlengde ligt van de eerste EP. Met als bijkomend voordeel de sterke productie. Deze is dit keer gedaan door Tim van Doorn van Big Dog Recordings in Antwerpen, en is ook bekend van zijn werk met andere BeNeLux punkacts als F.O.D., For I Am, St. Plaster en Camp High Gain. De nieuwe EP Floater komt op 24 juli uit op zowel cd als vinyl, en is via de Bandcamp alvast te pre-orderen. Check dus dat eerste voorproefje hier uit:

Floater van Sun-0-Bathers komt uit op 24 juli op cd en vinyl via het Nederlandse Morning Wood Records, Thousand Islands Records voor Canada en Paper + Plastick Records voor de Verenigde Staten (labeleigenaar is de drummer van Less Than Jake). Check hieronder de tracklist en blijf verder op de hoogte van Sun-0-Bathers nieuwtjes via Facebook of Bandcamp. 

FLOATER TRACKLIST:

1: Floater (1:41)
2: Huntington Beach Resort (2:33)
3: No Empathy (1:55)
4: Overtime (1:35)
5: Locals Only (2:57)
6: Done With You (3:26)
7: Hate The Shade (1:58)Deel dit artikel