Tijd voor een stukje nieuwe muziek uit het midden des lands. Jawel, Utrecht is een nieuwe band rijker, en het is dit keer geen black metal of indie, maar een stevige, melodieuze bak post-hardcore/emo van de hand van Maurice Wesselingh en Rogier Tromp. Beide muzikanten die elkaar aan de Hogeschool voor de Kunsten leerden kennen, met als resultaat Silent Treatment, geboren uit de lockdown. Vanuit hun thuisstudio’s stuurden ze demo’s heen en weer totdat de tracks een vaste vorm kregen, resulterend in debuut-EP Closure die in april verschijnt. En van die EP droppen de heren vandaag eerste single Midnight, nu te horen bij NMTH HQ! 

Tekstueel legt Midnight de nadruk op geestelijke gezondheid, een onderwerp waar Maurice en Rogier door hun eigen ervaringen veel belang aanhechten. En tevens iets dat in deze tijden van relatieve isolatie en eenzaamheid tijdens corona erg relevant is. Aldus Maurice: ”In onze scene merken wij dat veel mensen steun vinden in de muziek, en dat artiesten daarom enorm openhartig over hele persoonlijke zaken kunnen zijn. Daar herkennen wij ons in. Zo treedt Rogier bijvoorbeeld in het nummer Borderline van het Closure EP openhartig in detail over zijn eigen strijd met borderline. Ik ben zelf ook altijd enorm bezig geweest met dit onderwerp, en ik ben daarom Psychologie gaan studeren.”

Muzikaal ligt er in Midnight dan ook een grote nadruk op de balans tussen heavy gitaren en opzwepende ambient partijen. Een midtempo track met aanzwellende toetsen, een crunchy gitaarbasis en een stevige bridge, afgetopt door een pakkend refrein. Kortom, een goed begin van wat komen gaat. Check Midnight nu via Spotify:

Midnight is afkomstig van de opkomende EP Closure, die in april verschijnt. Blijf op de hoogte van Silent Treatment, en volg de band via Facebook en InstagramDeel dit artikel