Hoewel het positief ontvangen album In Alarm alweer uit 2015 dateert, bestijgt Mxrcxl in 2020 weer in vol ornaat je speakersset. Het altmetal-project van muzikant Marcel Janssen is namelijk bezig met gloednieuw werk, wat precies een half jaar terug resulteerde in de venijnige single I Love Words More Than You Can Say. Maar nu is daar Who’s The Richer?, de verse voorbode van het nieuwe album All About Tomorrow dat op 1 oktober verschijnt. Mxrcxl, met naast Marcel ook toetsenist Jasper de Groot, gitarist Tijmen Riedé en drummer Sjoerd van der Knoop in de gelederen, speelden de track gisteren nog bij The Isolation Sessions. Inmiddels is Who’s The Richer? eveneens exclusief bij ons te beluisteren. Check hem hieronder uit:

Met een heavier geluid dan de eerste single I Love Words More Than You Can Say komt Who’s The Richer? dan ook meedogenloos binnenwalsen. Een uptempo rampenstamper die zich kenmerkt door een pakkende riff en de bijzondere vocalen van Marcel zelf. Tekstueel gaat de track over wat rijkdom nu echt inhoudt; hij die voor het grote geld gaat en vergeet stil te staan bij de wereld en de liefde om zich heen, of hij die niet bang is, geniet, met de dag leeft en om zich heen kijkt.

De mix is gedaan door Matt Bayles, die ook bekend is van onder andere Mastodon, Soundgarden en Deftones met een mastering van de hand van Fluid Mastering London (Sex Pistols, Therapy?, Faith No More). Mis die track niet, beluister Who’s The Richer hieronder:

Who’s the Richer is geproduceerd door Mxrcxl & Puree Productions, gemixt door Matt Bayles in Red Room Studio Seattle (Mastodon, Soundgarden & Deftones) en gemasterd door Fluid Mastering Londen (Faith No More, Therapy? & Sex Pistols).
Het artwork verzorgd door Hats & Tales Rotterdam.Deel dit artikel