Feesten alsof het 2001 is, zo klinkt die nieuwe Mountain Eye. Waarom 2001? Omdat de heren het soort gespierde beukwerk aflevert waar band als Slipknot, Mudvayne en Korn hun handelsmerk van hebben gemaakt. Maar dan wel even met een flinke moderne twist die de Amsterdammers met een been ferm in 2021 zet. Vorig jaar was Mountain Eye geselecteerd voor de Popronde, dat helaas grotendeels in het water viel. Maar zo halverwege 2021 zijn ze wraakzuchtig terug, met het gloednieuwe Watershed, een nieuwe plaat op komst en als de prognose correct is, hopelijk een nieuwe reeks shows! Die track gaat as we speak in de première, dus ga er even voor zitten, klik een biertje open en luidt het weekend hier in.

En man, Mountain Eye bewijst met Watershed dat er nog genoeg frisse invalshoeken in het veelal uitgekauwde nu-metal/alternative metalgenre zitten. De leadriff is er namelijk een die heerlijk binnenkomt, om vervolgens na een rustig couplet weer op te duiken. In het refrein zijn de zanglijnen een grote troef, die zowel rauw als melodieus uit de hoek komen. Dat de band ook niet vies is van wat avontuurlijke wendingen hoor je terug in de climax, met atmosferische gitaarklanken omvormend tot fraaie doublebass partijen en screams.

Aldus de band over Watershed: ”Het nummer neemt je mee door de verschillende fases en emoties waar een soldaat doorheen gaat nadat hij een mensenleven genomen heeft. Hemeltergende angst, bijtend schuldgevoel en frustratie wisselen elkaar af, tot het moment van verlossing zich eindelijk aandient.” Bekijk hier de lyric video voor Watershed, nu in de première:

Watershed van Mountain Eye is tevens te beluisteren via Spotify hieronder, evenals de bekende streamingplatforms. Er is meer werk op komst, dus blijf op de hoogte van Mountain Eye via Facebook en InstagramDeel dit artikel