Meet KIEFF! De Leidense band heeft er al enkele EP’s op zitten de laatste jaren, maar tijdens de coronatoestand heeft het kwartet ruimschoots de tijd gehad om hun 90’s en 00’s playlists uit te spelen. Want hoewel ze eerder al bekend stonden om hun eigenaardige mix van postpunk en indie, lijken deze twee werelden zich rigoureus samen te smelten in nieuwe single Torch, een veelzijdige track die ook nog eens het vijfjarig bestaan van de band viert. Beluister hem hier! 

Torch begint eerst nog met nonchalante chill-out vibes, met een heerlijk basloopje en recalcitrante samenzang. Maar daar komt in deze zeven minuten durende track al gauw verandering in, wanneer er een slepende, noisy passage wordt ingezet, sprintend naar een daverend einde. Aldus de band zelf over het vijfjarig bestaan:

”Op de nieuwe single vatten we onze muzikale carrière samen, van de eerste oefensessie in de schuur van oma Thompson tot aan het laatste optreden op Grasnapolsky. Waar KIEFF zich bij voorgaande releases ontwikkelde tot een excentrieke post-punk band met songs vol polyritmiek, dissonantie en absurdisme schamen we ons tegenwoordig niet meer voor de bands die we als puber op de mp3 hadden staan. Vlagen van alternatieve rock uit de zero’s schemeren door de chaotische composities vol onverwachte wentelingen.”

De track is hieronder via Spotify te luisteren. Blijf op de hoogte van KIEFF nieuwtjes en volg de band op Facebook of Bandcamp.Deel dit artikel