Ann My Dice blijft zich ontwikkelen. De Rotterdamse metalcoreband bracht in 2015 het debuut To Start A Journey uit en een gestage stroomlijning in de sound volgde, resulterend in de behoorlijke EP Thorn in 2019. Een fijne mix van melodieuze metal en hardcore, gebracht met een hoop groove, waarvan de track Whisper in the Dark destijds in ons Bruut Nationaal Product terecht kwam. Ondanks de opvolgende coronaperikelen in 2020 is het viertal bestaande uit gitarist/zanger Nils Stok, bassist Jorn de Kleine, gitarist Ian Izeboud en drummer Tim van Vliet erop gebrand dit jaar vlammend af te sluiten. En dat doen ze door hun nieuwste single en lyric video In Vain te droppen, nu exclusief te horen bij ons! 

In diverse opzichten borduurt In Vain voort op de vorige EP, maar toch is er ook een flinke inhaalslag gemaakt. De productie klinkt een stuk voller en dikker, met een behoorlijke stootkracht in de ritmesectie. Ook de grunts van frontman Nils Stok klinken dieper en bruter. Paar dat met een gezonde dosis melodie en het geheel is niet mis! Luister bijvoorbeeld eens naar de melodieuze intersectie gevolgd door een fraaie breakdown, om vervolgens te eindigen met het pakkende, clean gezongen refrein. Aldus de band zelf over de single: ”In Vain is een uiting van onbegrip. Opgedragen aan beleidsvoering dat in eerste instantie is opgericht om mensen te beschermen, maar die het tegendeel bewijst. Een systeem dat mensen dient, is omgetoverd in mensen die het systeem dienen.”

In Vain is tevens binnenkort te beluisteren via Spotify en andere streamingkanalen, pre-save hem hier. Volg Ann My Dice via Facebook en Instagram voor toekomstig nieuws. 

 Deel dit artikel