De meeste bands hebben het moeilijk dit jaar, maar het Utrechtse Billbunker heeft er een wel hele barre tijd op zitten. Want niet alleen kampten ze met gecancelde shows en een bandlid die corona kreeg, maar overleed ook nog eens een dierbaar familielid. Nieuwe single How Brave is dan ook een eerbetoon aan de overleden broer van een van de bandleden, en laat meteen een donkerder, steviger geluid horen van de Utrechtse rockband. Goed moment dus om de heren even voor te stellen. 

Powered by Penguin Artists

Meet Billbunker:
Billbunker is een vierkoppige rockband uit Utrecht, bestaande uit zanger/gitarist Timo Agema, bassist Jochem Bijlard, drummer Maarten Kruizinga en gitarist Mladen Martincevic. Hoewel de basis in rock ligt, put de band ook invloeden uit de alternative/grunge scene, wat in zijn geheel een bij vlagen stevige maar ook melancholische sound creëert. Het leidde in 2017 tot de intrigerende EP When the Steel Door Slams, gevolgd door een livesessie in Paradiso (op het Pinguin Radio 30×20 Festival in 2019) en zelfs een semi-akoestisch livealbum opgenomen in de ontvangsthal van TivoliVredenburg.

Eerbetoon aan overleden broer
Met de nieuwe single How Brave doen ze een gepaste ode aan de broer van een van de bandleden, die dit jaar overleed. Tekstueel dus behoorlijk aangrijpend, waarin zanger Timo de eigenschappen van overledene beschrijft en de haast triviale herinneringen die juist nu zo schrijnend kunnen zijn, totdat vervolgens de gitaren aanzwellen en het bittere gevoel van verlies voelbaar wordt. Dit wordt begeleidt door een epische opbouw die de invloeden van Billbunker samensmelten, eerst nog rustig beginnend maar al gauw uptempo eindigend met een rollende ritmesectie en flitsend gitaarspel. How Brave check je hier uit:

How Brave is tevens te vinden op Spotify, evenals de EP When The Steel Door Slams en de Tivoli en Paradiso livesessies. Blijf op de hoogte van Billbunker nieuws via Facebook.Deel dit artikel