video still capcap... capOf we capcap… cap nog kenden? Jazeker. We selecteerden de band uit Eindhoven in 2014 voor de Popronde en voor de Hollandse Nieuwe (3voor12). De groep trof ons met een spannende mix van post-rock, triphop en new wave en na een zeer doorrookt optreden in de Nijmeegse Extrapool waren we helemaal om. Zoveel is er niet veranderd in de tussentijd, maar capcap… cap is wel twee EP’s en een remix-EP verder en heeft een debuutalbum op de plank liggen! Daarvan hoor je nu als eerste de single Heads op NMTH.

Heads komt met een wederom spannende, filmische video, die ons verleidde tot de uitroep ‘Traumhaft’! Betoverend en schoon is de clip inderdaad, als een vertolking van iemands koortsdromen. Heads is de eerste single van debuutalbum ‘Sonder’, een duistere langspeler waar we op basis van een eerste luisterbeurt hoge verwachtingen hebben. De plaat is opgenomen in de Supernova Studio’s bij Bob de Wit, bekend van werk met bands als Radar Men From The Moon en White Hills. De groep verwacht Sonder eind september/begin oktober uit te brengen.

capcap… cap geeft 24 september een voorproefje van het album als voorprogramma van Sleepers’ Reign in Altstadt, Eindhoven en is dit weekend (3 september) al live te bewonderen in Helmond. Data en meer onder de video van Heads:

LIVE:
– zaterdag 3 september, Muziekcafe Helmond
– Zaterdag 24 september @ Altstadt Eindhoven, tijdens Lichting-avond met Sleepers’ Reign

Check ook de vorige EP Resonance:Deel dit artikel