De Kat in Cafe de Koster

De Kat in Cafe de Koster

De KatAh dat hadden we even nodig met deze temperaturen: een heerlijk psychedelisch en lekker loom op gang komende pot blues. Instrumentaal, bezwerend en opbouwend naar scheurende bluesrock. Te danken aan de Groningse band De Kat, die ons deze sessie ter beschikking stelt. Je hoort de nummers What Time Do We Meet en Black Rose, de eerste is de openingstrack van de begin dit jaar verschenen plaat De Kat. Er is een kleine kans dat daarvan nog enkele plakken vinyl van liggen bij The Magic Buzz in de Steentilstraat (Groningen) en anders check je de langspeler op Bandcamp. De hoes zie je hiernaast.

De Kat laat weten geregeld uitstapjes richting surf en fuzzy rock te maken en dat kunnen we ons op basis van die sessie zeker voorstellen. Interessante ontwikkeling. Bij de muziek van De Kat gaan de gedachten meer dan eens naar het Amerikaanse All Them Witches, dat een paar bijzonder geslaagde platen in vergelijkbare hoek afleverde en dat vertaalde in een meer dan bedwelmend optreden in het Burgerweeshuis (14-10 staan ze in Doornroosje!). De Kat presenteert meer fijne vooruitzichten: de groep zit in de afrondende fase van een nieuw album, dat begin 2017 moet uitkomen.  

Deze sessie is opgenomen in De Spieghel in Groningen, en het minstens zo goede nieuws is dat er weer concerten gegeven gaan worden in het roemruchte jazzcafé aan de Peperstraat. De Spieghel sloot de deuren in oktober wegens een faillissement, deed in januari nog wel mee met de boven- en achterzaal met Eurosonic en heeft sindsdien leeggestaan. Zonde, want Jazzcafé De Spieghel is al sinds 1977 een begrip onder muzikanten. Nu begrijpen we uit betrouwbare bron dat “er binnenkort weer volop live-muziek zal zijn”. Goede zaak!

En een belangrijke zoals je hier ziet:Deel dit artikel