Ruis FestUtrecht is een nieuwe avond, of mini-festival voor heavy muziek rijker. Ruis Fest is een initiatief van dB’s en mikt op ‘alles wat losgeslagen Punk Garage & Biet aangaat’. De eerste editie is op vrijdag 27 januari 2017. dB’s trekt voor de aftrap meteen een blik met vijf bands open: Dead Elvis & Thee Gravemen, Pizza Knife, Fake O’s, Combo Koedijk en Dr. Duval. Het is nog niet duidelijk met welke frequentie Ruis Fest gaat plaatsvinden.

De line-up van Ruis Fest #1:
DEAD ELVIS & THEE GRAVEMEN

De smerigste rock ’n rollende Eindhovenaar Dead Elvis, ditmaal niet als eenmansband (One Man Grave) maar met twee Finse bandleden van Thee Gravemen, en in deze combinatie voor het eerst te zien op Ruis Fest. Eerder maakten ze al een plaat op Monster Mash Records.

PIZZA KNIFE
Utrechtse groep, die live behoorlijk tekeergaat, zo zagen we onder meer op het verjaarsfeest van The Village Coffee. Denk aan genadeloze mix van Misfits-punk en Sonics-garage. Stukje actualiteit van het aanstaande debuut 12-inch:

FAKE O’S
Ja, lekker opgefokte garagepunk uit Groningen. We schreven eerder: ‘Fake O’s is van de rudimentaire hardcore punk en garage, denk aan Circle Jerks maar dan met het plezier van een FIDLAR. Dat gaat allemaal vol furie, branie en vooral zonder enige rem erop.’ Ook op Monster Mash met de laatste EP.

COMBO KOEDIJK
Daar hadden we dus nog nooit van gehoord he. Combo Koedijk komt ook uit het noorden en doet in Beat, hoewel ze Zo Groag Noar Garage Luusteren. Novelty act rond frontman Mark the Beatle (ex-The No-Goods), die wordt begeleid op drums (en geproduceerd) door niemand minder dan Arjan Spies van The Kik.

Dr. DUVAL
Potverrrr, Gelderland in het huis. Uit die bible & chicken belt komt Dr. Duval. Vier losgeslagen gasten die de garage en rock ’n roll hard, grof, groovy en sexy opdienen en de Bennekom EP uitbrachten op Waaghals Records. https://drduval.bandcamp.com/

Ruis Fest #1
vrijdag 27 januari 2017
Met Dead Elvis & Thee Gravemen, Pizza Knife, Fake O’s, Combo Koedijk en Dr. Duval
Kaarten kosten in de vvk 7 euro ex. servicekosten, aan de deur een tientje.
Facebook-eventDeel dit artikel