Record Store Day in Sounds Tilburg

Record Store Day in Sounds Tilburg

Opgelet! Zaterdag 13 april is het weer Record Store Day, de dag om het bestaan van de onafhankelijke platenzaak te vieren. En wat ons betreft om die schone zaken te steunen door daar ter plekke een van die vele lekkernijen te scoren. Zo kun je een speciale KITTY KITTY 12″ single van RSD-ambassadeurs De Staat scoren, en in eentje twee kaarten voor Down The Rabbit Hole 2019 vinden. Het mooie van RSD, een concept dat tien jaar geleden in Amerika is uitgedacht, is dat je het op heel veel plekken in de wereld kunt vieren. Zit je net als wij op Roadburn Festival in Tilburg? Geen nood, dan zit je bij Sounds Tilburg (Nieuwlandstraat 33) meer dan goed, met speciaal voor de festivalgangers extra aanbod in het heavy segment.

Op 13 april komt De Staat ook langs in Sounds, en wel om 13.00 uur. Wie die platendag ook langs komt is The Heck, maar dan in een mep andere platenzaken: Plato Deventer, Plato Apeldoorn, Plato Groningen en zondag de 14e spelen de Drentse garagerockers ook nog eens op de 51e Mega Platen & CD-beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. The Heck is een nogal opzwepend garage-trio uit Klazienaveen, die we in januari nog de Vera Kelderbar in de fik zagen steken op Jagersonic. Dus besloten we ze eens extra in de gaten te houden. Terecht: het bij klasbak Frans Hagenaars opgenomen debuutalbum Who? The Heck!! is gisteren (5 april) digitaal uitgekomen (luister en bestel ‘m bijvoorbeeld hieronder via Bandcamp) en beter check je die catchy garagerock ’n roll zo snel als je kan.

WHO? THE HECK!
Nu we het toch over The Heck hebben: Ook deze groep komt met speciaal spul voor Record Store Day. De debuutplaat Who? The Heck!!! komt in een roze RSD19 vinyl-verpakking tot je (via je favoriete platenboer bijvoorbeeld en anders via deze link, ja toch?) en daarbij zit ook een ‘Kill Your Darlings’ 7″ met drie nummers die het twaalftal op het debuut net niet gehaald hebben. Die package is vanaf die zaterdag verkrijgbaar in gelimiteerde oplage van honderd stuks. Dus. Ook hebben de mannen een beste oldschool clip gemaakt bij You Call It Love:

Who?
Zanger-gitarist Henri S(o)ulmann kennen we nog als prediker van de Keefmen en the Miracle Men, en ook uit garagerockabilly-groep The Sensational Second Cousins. Nu gaat de rusteloze rooie rakker weer tekeer met René Katerbarg (bas) en drummer Erik Berends. De plaat verschijnt trouwens dankzij het Londense label Dirty Water Records en dat is vast de reden dat The Heck op 20 april een releaseparty doet op het Le Beat Bespoké festival. Speciaal voor de Britse markt hebben ze hun muziek ‘stonegood hunebedrock’ gedoopt. Smart moef.

– Alle Record Store Day instores
– Alle RSD19 releases

Check ze live:
55845550_1198073377027284_3303282381263208448_nDeel dit artikel