Standup '69

Standup ’69

Rotterdams nieuwe talent Standup ’69 heeft na veel wikken en wegen eindelijk de tweede UP 5X69 af! En daar hoort een clip bij: Insane! En dit is de primeur! Vrijdag 18 maart viert het stel de presentatie van deze EP in WORM Rotterdam, samen met Abdomen en The Gully Flowers. Bonus: mensen die in de voorverkoop een kaartje kopen kunnen op de avond zelf hun (e-)ticket inruilen voor een gratis EP.

Naar eigen zeggen ging het schrijfproces niet van een leien dakje. Dit was de eerste keer dat de muziek echt vanuit de studio kwam, niet vanuit live improvisaties en spontaniteit. Die zelfopgelegde druk maakte van Insane toch wel een mijlpaal in het groeiproces van de band, met een geluid dat veel gelaagder is voorheen en daardoor ook meer intrigeert: “door elkaar te blijven pushen, raakten we allemaal wel eens gefrustreerd, maar we groeiden ook dichter naar elkaar! Hoe cliché…”

De clip is gemaakt door Willem Sernéen hij heeft samen met het rocktrio Insane goed kunnen vertalen naar beeld. Standup ’69 vertelt ook vol trots dat ze na menig experiment met een live samenspel van beeld (visuals) en geluid, eindelijk klaar zijn om dit ook in levenden lijve te gaan vertonen. “Het is onze eerste show met live visuals door een kunstenaarsteam onder leiding van Sterre Richard (zij maakte eerder samen met Merle Sibbel de video voor Not Like Home).” 

Insane:Deel dit artikel